Inici Política Poble Actiu es presenta com «l’única garantia de canvi real» a Igualada

Poble Actiu es presenta com «l’única garantia de canvi real» a Igualada

COMPARTIR
Foto: Sara Esquerra Dot

Aquest diumenge 28 de maig, la ciutadania està convocada a les urnes per decidir qui governarà la ciutat d’Igualada els propers 4 anys. En aquests comicis, Poble Actiu espera «liderar l’alternativa al pacte sociovergent que actualment governa la ciutat, el consell comarcal i la Diputació de Barcelona, i així assegurar un canvi real en les polítiques municipals per acabar amb la tendència d’aparador del govern Castells, i afrontar els reptes en àmbits que afecten directament la qualitat de vida de la ciutadania d’Igualada».

Habitatge, emergència climàtica, planificació urbanística i serveis públics

Durant els últims mesos, la candidatura municipalista ha deixat clares quines són les seves principals línies programàtiques, centrades en aquests quatre eixos. Segons el candidat a l’alcaldia, Pau Ortínez, «tenim l’objectiu de revertir la inacció del govern Castells en aquests 4 grans àmbits». Assenyalen, que durant en els últims 12 anys, el govern no ha construït cap habitatge públic nou, fet que consideren que ha agreujat la problemàtica nacional en l’àmbit de l’habitatge. Tanmateix, a nivell d’Igualada, consideren que «el parc de pisos buits existent al centre de la ciutat permetria incrementar fàcilment el nombre d’habitatges amb una aposta clara i decidida per la rehabilitació». Fer front a l’emergència climàtica també és un dels eixos principals que volen abordar, amb àmbits com els residus, l’aigua i especialment el de la mobilitat sostenible.

La planificació urbanística, segons la candidata Rosa Perelló, «és també un àmbit que el govern actual ha evitat, però que nosaltres ens comprometem a treballar en els propers 4 anys. Tenim un barri del Rec que va morint, però no podem fer-hi una actuació a mida sense tenir en compte tota la ciutat en general». El candidat Oriol Càlichs ha defensat que «calen uns serveis públics de qualitat a tota la ciutat. Necessitem recuperar la pediatria al CAP del Passeig, i assegurar llars d’infants públiques a menys de 10 minuts caminant de qualsevol punt de la ciutat».

Poble Actiu ha anat presentant les persones que conformen la seva llista al llarg dels últims mesos, encapçalada per l’enginyer Pau Ortínez i la professora Elisabet Farrés. La llista inclou persones de diferents perfils professionals, edats i orígens, implicats en diferents entitats del teixit associatiu de la ciutat. Segons la candidata Elisabet Farrés, «tenim un equip preparat per governar Igualada els propers 4 anys, amb perfils de l’àmbit dels serveis públics, com l’educació i la sanitat, experts en l’àmbit de l’aigua i el medi ambient, treballadors i autònoms. Però sobretot, un equip de persones implicades amb la ciutat, i amb moltes ganes de transformar-la perquè sigui més justa, més sostenible i més pensada per a les persones».

El candidat Pau Ortínez ha assegurat que «quan parlem de ganes de canvi, ho diem des del convenciment que Igualada està cansada de 12 anys de govern conservador, i que té ganes d’encarar els reptes de la ciutat. Nosaltres som una candidatura municipalista formada per persones amb vocació de servei i no pas polítics professionals. Un equip que treballarà incansablement per fer front als reptes d’Igualada. Si tens ganes de canvi, aquest diumenge, vota Poble Actiu!»

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*