Inici Política Poble Actiu organitza un acte per reflexionar com combatre la segregació escolar...

Poble Actiu organitza un acte per reflexionar com combatre la segregació escolar des dels municipis

COMPARTIR

Aquest dijous 11 d’abril a les 7 de la tarda, tindrà lloc una xerrada sobre segregació escolar a l’Espai Cívic Centre. L’acte, organitzat per la candidatura municipalista Poble Actiu, impulsada per la CUP Igualada, comptarà amb la presència de Joan Cuevas, politòleg vinculat a la Fundació Jaume Bofill i actualment assessor de l’Àrea d’Acció Social i Cultura de l’Ajuntament de Sabadell.

Joan Cuevas ha redactat juntament amb Xavier Bonal, professor de sociologia de l’educació a la UAB, l’informe “Combatre la segregació escolar: de l’amenaça a l’oportunitat”. En aquest informe detallen quines són les accions que poden fer els municipis per a combatre la segregació escolar de manera efectiva tot plantejant les mesures no com a una amenaça per a les escoles més elitistes sinó com a una oportunitat per a millorar com a país i ciutat. L’objectiu d’aquestes accions és millorar els resultats educatius, reduir l’abandonament escolar, augmentar la cohesió social i repercutir positivament sobre la situació econòmica. En resum, treballar per una ciutat més cohesionada i amb menys abandonament escolar que ens portarà cap a una ciutat amb menys atur i amb millors perspectives econòmiques per a tothom.

Durant l’acte també es presentaran i explicaran les propostes en l’àmbit d’educació de la candidatura de Poble Actiu entre les quals destaquen crear una nova escola pública amb llar d’infants al centre de la ciutat, tarifar les taxes de les llars d’infants municipals segons la renda familiar, incrementar el pressupost en inversions per a les escoles públiques d’Igualada i redactar un pla local contra la segregació escolar.

FER UN COMENTARI

*