Inici Destacats Poble Actiu omple L’Escorxador en el seu tancament de campanya amb David...

Poble Actiu omple L’Escorxador en el seu tancament de campanya amb David Fernàndez

COMPARTIR

Poble Actiu ha celebrat aquest dijous al vespre l’acte de final de campanya omplint amb més de 300 persones la nau central de L’Escorxador. L’acte ha comptat amb la participació de David Fernàndez, exdiputat i periodista i amb les intervencions de Neus Carles, candidata a l’alcaldia d’Igualada per Poble Actiu i també d’Eva Pedraza, Pau Ortínez i Toni Olivé, que ocupen les següents posicions a la llista.

En la intervenció inicial de l’acte, Pau Ortínez remarcava el simbolisme de l’espai triat: “l’Escorxador, per nosaltres és un símbol de la deixadesa de l’actual govern: l’hem obert avui per vosaltres i a partir de dilluns esperem que tingui les portes ben obertes els 365 dies de l’any”. Durant l’acte, els parlaments es van combinar amb vídeos que la candidatura ha anat presentant al llarg de la campanya, sumant nombrosos suports de veïns i veïnes d’Igualada de diversos àmbits: jovent, cultura i esports entre d’altres.

El següent en prendre la paraula va ser David Fernàndez. L’exdiputat i periodista va mostrar el seu suport a la candidatura de Poble Actiu entre reflexions sobre la importància del municipalisme i el moment polític nacional actual. Fernàndez va arrencar rialles i aplaudiments al comentar els cartells electorals que s’havia trobat de camí a l’Escorxador. “Més alcalde, més futur, diu un que m’he trobat: aquesta gent encara no han entès que la política als nostres temps no va d’una sola persona?” va etzibar, en contrast amb “una candidatura que confia en la gent, que confia en la força de tots. Un autèntic dic de contenció republicà, antifeixista, i democràtic: amb tots vosaltres, Poble Actiu!”, va cloure.

Després de Fernàndez va ser el torn de Toni Olivé, quart de la llista, que va dirigir-se als assistents afirmant que “hi som per transformar Igualada, no pas per ocupar un seient i fer-nos fotos”, i que va voler subratllar el caràcter de govern de la proposta de programa: “hem fet un programa realista, sense propostes desmesurades, resultat de reflexionar sobre els principals reptes de la ciutat: l’habitatge, l’educació, la lluita contra desigualtat i la lluita contra el canvi climàtic.” La número dos de Poble Actiu, Eva Pedraza, va centrar la seva intervenció en la seva experiència com a regidora: “aquests quatre anys hem constatat que el govern actual es un govern sense projecte de ciutat, sense cap interès per la millora social, que ha desistit d’encarar els grans reptes”, i va aixecar forts aplaudiments al recordar algunes de les crítiques que els cupaires han vingut fent al llarg del mandat.

L’alcaldable Neus Carles va tancar l’acte reivindicant que Poble Actiu és un projecte en què “les 31 persones que anem a la llista som la cara visible d’un projecte molt més ampli i divers de gent treballadora que té ganes de transformar Igualada” i va encoratjar els assistents a “fer caure una majoria que s’ha cregut invencible i intocable en aquesta ciutat”. La candidata va demanar el vot per Poble Actiu “perquè tenim un programa sòlid i realista. Perquè no fem volar coloms. Perquè hem decidit apostar decididament per deixar el lloc còmode que ofereix l’oposició i encapçalar la construcció d’un projecte alternatiu”.

FER UN COMENTARI

*