Inici Destacats Poble Actiu creu que l’oposició pot aconseguir fer realitat polítiques a les...

Poble Actiu creu que l’oposició pot aconseguir fer realitat polítiques a les que ‘el govern Castells fa temps que dona l’esquena’

COMPARTIR

Poble Actiu planteja el debat per a l’aprovació d’ordenances fiscals i pressupostos a l’Ajuntament d’Igualada com una oportunitat per fer valer “propostes crucials” del seu programa polític. La candidatura, representada al consistori igualadí per les regidores Neus Carles i Eva Pedraza, manifesta que faran arribar a l’alcalde Marc Castells i la resta de grups municipals “els aspectes bàsics que creiem que els pressupostos per a l’any 2020 haurien de contenir per tal de plantejar-nos l’abstenció o fins i tot el vot favorable” al ple del proper dia 24.

1. Política d’habitatge. Destinar una partida significativa per a ampliar el nombre de pisos de titularitat municipal i poder fer mesures ambicioses de reforma de pisos. Compromís per avançar en un Pla Local d‘Habitatge.

2. Impuls educatiu. Dotació per a incorporar l’actual escola bressol de l’Ateneu a la xarxa d’Escoles Bressol Municipals. Ampliar la partida d’inversió en centres educatius i avançar en el Projecte Educatiu de Ciutat i el Pacte contra la segregació escolar.

3. Cultura a l’Escorxador. Partida per equipar la nau central de l’Escorxador amb elements estables d’il·luminació i so, entarimat i seients, de manera que pugui allotjar actes de diferent format ara només possibles a l’Ateneu.

4. Aigua, residus i urbanisme. Iniciar els tràmits per la regulació del servei d’aigua potable, pel disseny d’un nou sistema de recollida de residus, i els treballs necessaris per aprovar un nou POUM.

5. Accessibilitat cognitiva. Adequació dels equipaments municipals per tal d’eliminar les barreres cognitives. Amplificadors per audiòfons (anelles magnètiques), avisadors lluminosos i pantalles de text, adaptació a lectura fàcil i braille de les plaques i cartells o adquisició de tecnologia inclusiva per la biblioteca.

6. Impostos progressius. Introduir mesures (bonificacions, tarifació social…) per rebaixar la càrrega sobre les famílies amb més dificultats però augmentant-la sobre l’extrem amb majors recursos, sense reduir així la recaptació total.

Oportunitat per a l’oposició

Des de Poble Actiu puntualitzen que “no es tracta d’un llistat ni tancat ni exhaustiu, sinó que mostra aquelles mesures que per a nosaltres són importants, tot i que estem oberts a parlar-ne en les trobades a mantenir els propers dies.” Igualment, apunten, “al marge d’incorporar més o menys de les nostres mesures, és molt important veure quina és la proposta de pressupostos del govern, que encara no hem pogut llegir”.

Sobre el nou escenari sorgit de les darreres eleccions, subratllen que “la gran majoria de les nostres propostes podrien ser compartides per altres grups de l’oposició, o bé en portaven de semblants al programa electoral”. Per aquest motiu, consideren que “els grups de l’oposició tenim una bona oportunitat per portar a terme mesures que compartim i hem reivindicat durant la campanya, i a les què el govern Castells fa temps que dóna l’esquena.” Seria, per tant, “un greu error, des del nostre punt de vista, que no aprofitessim la situació per ser ambiciosos, realistes però ambiciosos, i comprometre el govern de manera significativa gràcies a la necessitat de suports externs que té per tirar endavant aquests pressupostos.”

 

FER UN COMENTARI

*