Inici Destacats Poble Actiu assegura que Igualada ha estat ‘moneda de canvi’ pel pacte...

Poble Actiu assegura que Igualada ha estat ‘moneda de canvi’ pel pacte entre JxCat i PSC al Consell Comarcal

COMPARTIR

La candidatura igualadina Poble Actiu lamenta que “Igualada Som-hi, el grup municipal liderat per Jordi Cuadras a l’Ajuntament d’Igualada, s’hagi prestat a donar suport al cartipàs de l’alcalde Castells”. El grup municipal hereu de la CUP Igualada assenyala que “Jordi Cuadras s’ha desmarcat de la iniciativa conjunta amb les altres forces d’esquerra malgrat les converses mantingudes al llarg d’una setmana i s’ha abstingut aplanant així el camí per l’aprovació d’importants increments de càrrecs i retribucions per al govern de Junts per Igualada liderat per Marc Castells durant els propers 4 anys”. Poble Actiu assenyala que hi ha evidències per pensar que aquesta abstenció ha estat una de les condicions que ha fet possible el pacte del Consell Comarcal de l’Anoia.

Segons ha comunicat la candidatura d’esquerra transformadora, “tot sembla indicar que l’abstenció al ple de cartipàs de l’Ajuntament d’Igualada ha estat el mercadeig necessari per a que el pacte de govern al Consell entre l’antiga convergència i el PSC hagi estat possible”. Poble Actiu lamenta profundament que “l’alcalde d’Igualada hagi liderat aquesta operació de Junts per Igualada per conservar la cadira de presidència al Consell Comarcal, aliant-se amb personatges tan foscos del PSC com l’alcaldessa de Vilanova Noemí Trucharte o l’exalcalde d’Òdena Francisco Guisado”. En aquest sentit, els hereus de la CUP consideren que “la jugada a Vilanova vulnera el principi d’autonomia municipal del regidor Barón però, a més, significa l’aliança de Castells i Junts per Igualada amb una persona que s’ha significat de manera destacada en contra de les llibertats nacionals del nostre poble i, especialment, com a repressora de la llibertat d’expressió de diversos vilanovins perseguits injustament per encartellar cartells que cridaven a participar del Referèndum de l’1 d’Octubre”.

Poble Actiu assegura que fets com aquests fan que “la relació amb Igualada Som-hi es refredi i que la confiança amb en Jordi Cuadras es vegi malmesa”. Sobre això argumenten que “cal denunciar aquests jocs polítics en què els vots dels igualadins entren a formar part de negociacions alienes als seus interessos, en un possible pacte del que ignorem l’abast però que, de confirmar-se un pacte entre Junts per Igualada i Igualada Som-hi en les properes setmanes i mesos dificultaria enormement cap entesa, coordinació ni avenç en la implantació de polítiques que suposadament compten amb 11 regidors sobre 21 per defensar-les”. Poble Actiu ha recordat que “seguim disposats a treballar plegats amb altres forces des del compromís sincer amb un programa d’avenç social i democràtic, però demanem a canvi honradesa i acabar amb els jocs de mans”, i adverteixen que “qui pretengui fer de crossa del govern conservador de Castells no cal que compti amb la nostra ajuda”.

Igualada Som-hi considera «inadmissibles» les acusacions de la CUP i recorda que si no hi ha acord pel cartipàs «és perquè volien càrrecs de confiança»

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) considera «inadmissible» el comunicat que ha fet Poble Actiu sobre el Ple del cartipàs de dijous passat. Igualada Som-hi recorda a Poble Actiu que si no hi va haver una posició conjunta de les tres forces d’esquerres és perquè Poble Actiu va plantejar crear càrrecs de confiança a mida pels grups de l’oposició a 16.000 euros la mitja jornada, proposta davant la qual Igualada Som-hi es va oposar rotundament. Aquest és l’únic motiu pel que no es va fer una posició conjunta, segons Igualada Som-hi.

Des de la formació d’esquerres i progressista recorden que si Poble Actiu va demanar ajornar el Ple 48 hores del dimarts al dijous va ser per madurar la proposta per demanar reduir càrrecs de confiança del govern i que estava acordada amb Igualada Som-hi i ERC i no, en cap cas, crear una nova proposta que comportés la creació de càrrecs de confiança per l’oposició. De fet, aquesta primera proposta és la proposta que Igualada Som-hi va mantenir fins al final i va portar al Ple tot aconseguint una reducció de 208.000€ en sous pels propers 4 anys de mandat.

Tot i els constants «retrets i rebequeries» de Poble Actiu, Igualada Som-hi els continua estenent la mà i no els veu com un adversari. A més, Igualada Som-hi està compromès en impulsar polítiques que tinguin retorn real a la ciutadania i fugir de la picabaralla política entre les forces d’esquerres que allunya la gent de la política: «Aquí no ens hi trobaran». També recorda a Poble Actiu que la mentida i les falsedats no són bones companyes de viatge per a fer política i que no tot s’hi val.

D’altra banda, Igualada Som-hi lamenta «la poca falta de sentit democràtic» amb la qual Poble Actiu es refereix a alcaldes i regidors de la comarca elegits democràticament «per haver escollit, lliurement, fer un pacte de govern al Consell Comarcal».

El PSC vilanoví acusa Poble Actiu de «no tenir cultura política»

El PSC de Vilanova del Camí també ha sortit al pas del comunicat de Poble Actiu, formació que qualifiquen d'»intransigents» i a la que acusen de «no tenir cultura política».

Els socialistes vilanovins es mostren dolguts per les referències a l’alcaldessa, Noemí Trucharte. Aquestes afirmacions demostren «el poc sentit de la democracia que té aquest partit, que passa per alt que la Sra. Trucharte ha estat escollida pels seus veïns sobirans, quasi amb una majoria absoluta». De la mateixa manera, el PSC de Vilanova condemna les acusacions «sense fonament» cap a altres membres del partit a l’Anoia.

FER UN COMENTARI

*