Inici Destacats La Pobla de Claramunt viu fins dilluns la seva Festa Major

La Pobla de Claramunt viu fins dilluns la seva Festa Major

COMPARTIR

La Pobla de Claramunt ja és a punt per viure la Festa Major. Del 29 de juny al 3 de juliol des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament s’organitza una àmplia oferta de propostes festives adreçades a totes les edats. Les ja tradicionals i sempre esperades havaneres, el sopar popular o una festa Holi són algunes de les activitats que es duran a terme aquestes jornades.

La programació s’obrirà aquest dijous 29 de juny amb un recital d’havaneres amb el grup Cavall Bernat. L’actuació tindrà lloc a les 10 del vespre a la plaça dels Països Catalans. A la mitja part, hi haurà rom cremat per a tothom. El divendres arribarà el torn del jovent amb un concert, que també serà la cloenda de la XV Setmana de la Joventut, amb els grups Boikot, Zàping Versions, DJ Àlex i el grup teloner Fransie Klass. La música començarà a sonar a partir de les 11 de la nit al parc de Sant Galderic.

El dissabte 1 de juliol, a les 6 de la tarda a les Pistes de Tennis, es disputarà la final del I Torneig Comarcal Aleví de Tennis, organitzat pel CT la Pobla. Mitja hora més tard, a 2/4 de 7, des de l’avinguda de Gumersind Bisbal s’iniciarà la cercavila amb les colles geganteres de Calaf i la Pobla de Claramunt. Els gegants baixaran pel pont de l’Estació, faran una parada a l’Hotel Robert, continuaran pels carrers del nucli antic fins al parc de Sant Galderic, on faran la cloenda.

Les activitats del dissabte continuaran amb un sopar popular, que tindrà lloc a partir de 2/4 de 10 del vespre a la plaça dels Països Catalans. Per assistir a aquest sopar caldrà haver comprat, prèviament, el tiquet. El menú consistirà en meló amb pernil, cuixa d’ànec confitada amb prunes, pinyons i orellanes, gelat, pa, aigua, vi, cava, cafè i gotes. També hi haurà menú infantil, que serà pollastre arrebossat amb patates xips i gelat. Després de l’àpat, hi haurà ball amb l’orquestra Venus i, a continuació, festa per als més joves amb el DJ Àlex.

El diumenge 2 de juliol, a 2/4 de 12 del matí a l’església de Santa Maria, s’oficiarà la missa solemne de Pius X, cantada per la Coral La Lira. Després de la celebració litúrgica, la formació coral poblatana oferirà un breu concert. A 3/4 d’1 del migdia a la Sala Municipal d’Exposicions, s’inaugurarà la mostra de Toni Guix amb el títol “Racons de la Pobla i olis”. La col·lecció es podrà veure fins al 16 de juliol i l’horari de visites serà de dilluns a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, i el diumenge, de les 12 a les 2 del migdia.

A continuació, a la 1 del migdia a la plaça de l’Ajuntament, hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània. Després ser servirà un pica-pica per a tots els assistents. A la tarda, a partir de les 6 al passeig de Lluís Companys, hi haurà un taller i una cercavila de bombolles per a la quitxalla. Les propostes del diumenge es tancaran amb un concert de gospel amb el grup The Gourmets. L’actuació tindrà lloc a partir de 2/4 de 10 del vespre a la plaça dels Països Catalans. En cas de pluja, l’acte es traslladaria a l’Ateneu Gumersind Bisbal.

El darrer dia de la Festa Major poblatana, el dilluns 3 de juliol, estarà destinat als nens i nenes. A la plaça dels Països Catalans, de les 11 del matí a les 2 del migdia, hi haurà un parc infantil amb inflables. A 2/4 de 6 de la tarda al mateix lloc, hi haurà xocolatada per a tota la quitxalla i mitja hora més tard, una festa Holi, que tancarà les jornades festives amb una pluja de colors. Per participar en aquesta activitat es recomana portar roba vella.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*