Inici Festes La Pobla de Claramunt tanca la seva Setmana de la Gent Gran

La Pobla de Claramunt tanca la seva Setmana de la Gent Gran

COMPARTIR
Dinar de la Setmana de la Gent Gran de la Pobla de Claramunt. Foto: Andreu Miquel.

La Pobla de Claramunt va tancar, el diumenge 3 de juny, la dinovena edició de la Setmana de la Gent Gran amb un dinar que va aplegar gairebé 230 persones al restaurant Mas dels Vivencs. Des del dissabte 26 de maig i fins al diumenge 3 de juny, les persones de la tercera edat van poder gaudir d’un ampli ventall d’activitats, com un bingo, un ball o una excursió a Lleida.

Tot i la que la pluja va estar present en gairebé tots els actes no va aconseguir deslluir aquesta gran setmana. El dinar del diumenge va comptar amb l’assistència de la coneguda periodista Sílvia Cóppulo; de l’alcalde, Santi Broch; de la regidora de Benestar Social, Carme Vallès, i del president de l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran, José Herrera.

Al finalitzar l’àpat es va homenatjar l’àvia i l’avi més grans del municipi, Pilar Soteras, de 103 anys, i Ramon Cervelló, de 95 anys, que no van poder ser presents a l’acte i a qui es va anar a visitar el dia abans per fer-los l’homenatge. També es va fer un reconeixement als poblatans i les poblatanes nascuts entre el 1942 i el 1944. Dels 51 homenatjats, 27 van assistir a la festa. Com a obsequi van rebre una reproducció de ceràmica de l’església de Santa Maria.

A continuació, hi va haver el torn de parlaments. La primera a intervenir va ser la regidora de Benestar Social, Carme Vallès, que va agrair la participació dels poblatans i les poblatanes a les jornades, així com de les persones que havien col·laborat en diverses activitats, com el Juguem Plegats.

Tot seguit, va parlar Josep Gallardo, en representació de l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran, que va fer una crida als presents perquè s’apuntin i participin a l’entitat. Després va parlar l’alcalde, Santi Broch, que es va referir a la situació política que s’està vivint a Catalunya i a Madrid i va expressar el desig de “retorn a la normalitat”. Broch va remarcar la importància de les àvies i els avis en la societat actual i en les famílies i va destacar la bona acollida de les propostes programades dins de la Setmana de la Gent Gran.

El torn de parlaments el va tancar la periodista Sílvia Cóppulo, que es va referir al bon ambient que es respirava en el dinar i a la bona feina de l’Ajuntament per tirar endavant iniciatives com les jornades dedicades a la gent gran. Abans del dinar, Cóppulo va signar el Llibre d’Honor a l’Ajuntament.

La festa es va acabar amb un ball a càrrec del grup A Vives Veus, que es va allargar fins a les 7 de la tarda. Tots els assistents van rebre un obsequi com a record de la XIX Setmana de la Gent Gran.

Un ampli ventall de propostes

A més del dinar, un dels actes que va ser tot un èxit va ser la posada en escena de la comèdia “Ruth i Mercè. Separades… i què?”, que van protagonitzar Mayte Carreras i Cristina Solà. Unes 130 persones es van aplegar, el dissabte 2 de juny a la tarda, a l’Ateneu Gumersind Bisbal per no parar de riure durant gairebé una hora i mitja.

Una altra de les iniciatives que va ser tot un èxit i que era una novetat va ser l’exposició “Entre el passat i el present”, que es va poder veure a la Sala Municipal del diumenge 27 de maig al dissabte 2 de juny. La mostra la va organitzar l’Agrupació Fotogràfica Castell de la Pobla de Claramunt i era una col·lecció de fotografies de l’abans i l’ara dels poblatans i les poblatanes de la tercera edat que van voler col·laborar en la iniciativa. Va ser una exposició molt visitada.

El Juguem Plegats és una de les propostes que es porta a terme des de fa uns anys i que en cada edició té molt bona acollida. Enguany l’activitat, a causa de la inestabilitat meteorològica, es va fer a l’Ateneu Gumersind Bisbal. Hi havia diversos tallers, com pintar la cara, fer trenes, fer punts de llibre o jugar a estirar la corda. També es va fer una ballada de sardanes i hi va haver berenar per a tots els nens i nenes, a qui també es va obsequiar amb una bossa de llaminadures. La festa va comptar amb la col·laboració de l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran, a més d’una vintena de poblatans i poblatanes.

Com en altres edicions, es va fer una excursió, el dimecres 30 de maig, que, en aquesta ocasió, va ser a Lleida. Gairebé una setantena de persones, tot i la pluja, van fer una visita guiada a la Seu Vella, a la catedral i a La Paeria. La sortida es va acabar amb un dinar i un ball.

A més de totes aquestes propostes, el dimarts 29 de maig a la tarda a l’Ateneu Gumersind Bisbal, una seixantena de poblatans i poblatanes van participar al bingo especial que va organitzar l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran, que també va incloure un berenar. Els guanyadors van ser: Fina Mañosas, Pepita Peñarroya, Pura Escudé, Lourdes Gili i Francisco Alonso.

La XIX Setmana de la Gent Gran es va obrir, el dissabte 26 de maig a l’església de Santa Maria, amb una missa cantada i un concert a càrrec de l’Agrupació Coral La Llàntia. El dijous 31 de maig, a la tarda a l’Ateneu, hi va haver un ball amb el músic Bartomeu i, a la mitja part, una demostració del grup de sevillanes. Les jornades les va organitzar la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*