Inici Destacats La Pobla de Claramunt s’omple d’artesania amb l’Exposició-Fira d’Art

La Pobla de Claramunt s’omple d’artesania amb l’Exposició-Fira d’Art

COMPARTIR

L’Exposició-Fira d’Art va omplir, el diumenge 24 de setembre al matí, els racons del nucli antic de la Pobla de Claramunt de parades amb productes artesanals. Enguany aquesta activitat tenir un caire especial, ja que es va celebrar el desè aniversari. Per aquest motiu, al llarg de la jornada hi va haver diverses sorpreses.

A partir de les 10 del matí, entre la plaça de mossèn Pere Bosch, la plaça de l’Església i una part del carrer Major es van col·locar les parades. N’hi havia trenta-quatre i el visitant va poder trobar diferents productes elaborats de manera artesanal. Hi havia bijuteria, rebosteria, ceràmica, trencadís, joguines, bosses i moneders, fotografies, espelmes, objectes fets de patchwork, pintura, fotografia, entre d’altres. També es podien trobar reproduccions de carros i calesses i maquetes fetes amb fusta de diferents racons emblemàtics del municipi i d’altres localitats, com les Tres Fonts o el Safareig Públic.

A més d’aquestes parades, n’hi havia d’entitats solidàries, com la Fundació SiD Moskita, Kimo-Kap, l’Associació Tatanka i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA). També hi era present la recent creada Agrupació Fotogràfica de la Pobla de Claramunt. A més de passejar i triar i remenar, el públic va gaudir de la música ambiental que va oferir el grup Surprise.

L’actuació d’aquesta formació va ser una de les sorpreses que es va fer per celebrar el desè aniversari. L’altra, va ser un pastís amb unes espelmes amb el número 10 que van bufar els expositors després de fer la foto de grup. Els firaires, la majoria de la Pobla tot i que també n’hi havia d’altres poblacions, van ser obsequiats amb l’esmorzar i amb un record de l’activitat.

L’Exposició-Fira d’Art la van organitzar les regidories de Cultura i de Benestar Social i és una de les propostes destacades de la programació de les Festes Culturals, que va començar a principi de setembre i que finalitzarà el novembre.

Exitós Concurs de Pintura Ràpida Infantil

El Concurs de Pintura Ràpida Infantil Premi Gumersind Bisbal de la Pobla de Claramunt va comptar amb la participació de 52 nens i nenes, d’entre 3 i 12 anys. L’activitat va tenir lloc el dissabte 23 de setembre, a la tarda a la plaça de l’Ajuntament, i va arribar a la trenta-quatrena edició.

El concurs, organitzat des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, estava inclòs dins de la programació de les Festes Culturals, que va començar a principi de setembre i que s’allargarà fins al mes de novembre. Hi havia cinc categories, dividides segons l’edat, i els tres primers classificats de cada categoria van rebre una medalla, obsequi de l’Ajuntament. Entre tots els participants es va sortejar una bicicleta, que li va tocar a la Paula Escapa.

Els guanyadors de les diferents categories van ser: Bernat Descamps, Meritxell Broch i Júlia Tort, de 3 a 4 anys; Ainet Mestre, Lluc Olvera i Berta Granado, de 5 a 6 anys; Sasha Ais, Éric Gámez i Biel Ferrús, de 7 a 8 anys; Alba Pérez, Rosa Compte i Ilea Priego, de 9 a 10 anys, i Laia García, Fátima Zeriouh i Lucía Vilches, d’11 a 12 anys. El lliurament de medalles va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch, i de diversos regidors del Consistori.

A la primera categoria hi van participar 10 nens i nenes i van anar a pintar a la plaça de la Mare de Déu de la Llet; a la segona, 10 nens i nenes i van dibuixar la plaça de l’Església; a la tercera, 16 nens i nenes i van pintar la Llar d’Infants Municipal Sol Solet; a la quarta, 13 nens i nenes i van anar dibuixar a la plaça dels Països Catalans, i a la cinquena, 3 nenes i van pintar el parc del Mil·lenari.

L’Ajuntament va obsequiar tots els participants amb un berenar i una bossa de llaminadures. El jurat va estar format per: Marta Royo, en representació de l’escola Maria Borés, i dues pintores i un pintor, Anna M. Gispert, Teresa Brugués i Francesc Surroca. Els dibuixos es podran veure fins al 29 de setembre a la Biblioteca Municipal mossèn Cinto de Verdaguer, de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.

FER UN COMENTARI

*