Inici Cultura La Pobla de Claramunt recorda la seva Biblioteca Popular

La Pobla de Claramunt recorda la seva Biblioteca Popular

COMPARTIR

La història de la Biblioteca Popular des del 1969 fins al 2002 és el tema de la mostra que es pot veure a la Sala Municipal d’Exposicions de la Pobla de Claramunt. La col·lecció, que inclou material i fotografies de les activitats que s’organitzaven des d’aquesta entitat, es va inaugurar el diumenge 9 d’abril al migdia i es podrà visitar fins al 23 d’aquest mateix mes.

L’acte inaugural va anar a càrrec de dos dels membres fundacionals de l’entitat, Frederic Marí i Magda Soteras, i de l’alcalde, Santi Broch. Marí va fer un repàs a la història de la Biblioteca Popular, que va néixer a final dels 60 com una entitat dedicada a la promoció de la cultura catalana, que en aquella època era pràcticament inexistent. Es va referir a algunes de les activitats que es van organitzar, algunes de les quals encara tenen continuïtat en l’actualitat, com el Pessebre Vivent o la venda de llibres per Sant Jordi.

Magda Soteras va fer un agraïment a les persones que havien col·laborat per tirar endavant la mostra i a les que van tenir un paper rellevant en la vida de l’entitat cultural. El torn de parlaments el va tancar l’alcalde poblatà. Santi Broch va destacar la importància que va tenir la Biblioteca Popular en el moment que es va fundar, així com la que tenen les associacions en la societat actual.

A l’exposició es poden veure onze plafons on es recullen imatges fotogràfiques i documents relacionats amb la Biblioteca Popular i les activitats que organitzava, com les Serenates d’Estiu, els Jocs Florals, concursos de fotografia o cursets de català i sardanes. També es poden consultar els butlletins que editava l’entitat i es pot veure un muntatge audiovisual amb imatges de l’Arxiu Fotogràfic Municipal.

L’exposició l’organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. L’horari d’obertura és de dilluns a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, i els diumenges, de les 12 a les 2 del migdia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*