Inici Societat La Pobla de Claramunt projecta un centre de dia i pisos tutelats...

La Pobla de Claramunt projecta un centre de dia i pisos tutelats per a la gent gran

COMPARTIR

Un centre de dia a la planta baixa i 7 habitatges tutelats per a gent gran distribuïts entre la primera i la segona planta. Aquests seran els usos que acollirà en un futur l’edifici de Cal Coca un cop elaborat l’estudi de programació que ha realitzat la Diputació de Barcelona i que ha estat rebut per l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt i valorat pel seu equip de govern com a pas previ per a desenvolupar aquest projecte.

Aquesta actuació donarà resposta a dues qüestions prioritàries a les polítiques municipals com són per una banda la creació d’un equipament sociosanitari per a la gent gran del municipi, amb la possibilitat d’atendre també altres persones en situació de dependència, i, per una altra, la rehabilitació d’un edifici històric com és Cal Coca i la seva posada al servei de la població.

L’estudi facilitat per la Diputació permet definir els usos de l’espai i és la base sobre la qual es desenvoluparà el conjunt del projecte. A l’actualitat, des del consistori es marquen com a propera fita establir el finançament necessari per a fer front a uns treballs que es preveu que se situaran per sobre de 1.700.000 €, obra que s’executaria en diferents fases.

Una reclamació històrica

La creació del centre d’atenció a la gent gran del poble ve a donar resposta a una reclamació històrica de la població per a disposar d’un servei que permeti que les persones del municipi que es veuen afectades per una pèrdua de la seva autonomia no hagin d’abandonar la Pobla de Claramunt. La rehabilitació d’un dels edificis més emblemàtics del poble, que té els seus orígens al segle XIV i està situat al casc antic del municipi, ha de servir també per a impulsar l’activitat a la zona.

FER UN COMENTARI

*