Inici Destacats La Pobla de Claramunt congela la majoria d’impostos per al 2018

La Pobla de Claramunt congela la majoria d’impostos per al 2018

COMPARTIR

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt congelarà la majoria de les Ordenances Fiscals per al 2018. Les úniques ordenances en què hi haurà algun canvi seran: l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), la taxa per a la prestació del servei de gestió de residus municipals i la taxa per a la prestació de serveis i la realització d’activitats d’interès general.

El tema es va tractar en el darrer Ple ordinari, que va tenir lloc el dimecres 18 d’octubre, i es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT i en contra de Participa!, Junts per la Pobla i ERC. Quant a l’IBI, el primer Tinent d’Alcalde i regidor d’Hisenda, Josep Aloy, va explicar que el rebut d’aquest impost per al 2018 “serà el que s’hagués hagut de cobrar el 2016, que era la quota del 2015 menys un 10 per cent i el tipus de gravamen que s’aplicarà serà del 0,64”. Aloy va comentar que “a causa de l’error de càlcul que es va produir el 2016, l’any següent, el 2017, es va compensar i ara el que es fa es recuperar valors”.

El regidor també va aclarir que fa uns mesos la Direcció General del Cadastre del Ministeri d’Hisenda va portar a terme un procés de regularització del cadastre, per tant, “hi haurà gent que veurà incrementat l’import per aquest motiu”. Aquesta revisió es va realitzar per detectar incidències com obres noves, ampliacions, canvis d’usos, piscines, reformes i rehabilitacions sense declarar al cadastre.

Pel que fa a la taxa d’escombraries, Josep Aloy va explicar que l’únic que s’ha modificat és l’escalat dels establiments de restauració. El 2017 hi havia dues categories: restaurants, cafeteries i bars fins a 250 m2, 1.229,06 € i a partir de 250 m2, 2.145,22 €. El 2018 n’hi haurà tres: fins a 120 m2, 365 €, de 121 a 250 m2, 730 € i de més de 250 m2, 1.100 €.

El regidor va dir que per fer la modificació s’ha fet una comparativa amb altres municipis del voltant. Aloy també va comentar que els altres preus de la taxa s’han congelat perquè és previst que durant el 2018 entri en funcionament el nou sistema de recollida d’escombraries Porta a Porta.

Pel que a la taxa per a la prestació de serveis i la realització d’activitats d’interès general, s’afegeixen els preus de dos cursos que es fan nous aquest any, que són ganxet i mitja i llenguatge musical i s’anul·la l’import que es cobrava per tenir el carnet de la biblioteca municipal.

En aquesta sessió plenària es van aprovar diverses mocions sobre els fets que s’estan vivint al nostre país. Des de Junts per la Pobla es va presentar un text de condemna i rebuig a les accions policials de l’1 d’octubre, que va rebre set vots a favor i tres abstencions. Per part d’ERC també es va presentar una altra moció sobre aquesta qüestió, que va rebre dos vots a favor, un en contra i set abstencions. Des d’Esquerra es va portar al plenari un altre text sobre l’empresonament dels dos Jordis, que es va votar amb sis vots a favor i quatre abstencions. Per part de Participa! es va presentar una moció sobre l’elaboració de pressupostos participatius, que es va refusar, i una sobre la utilització del glifosat, que es va aprovar per unanimitat.

FER UN COMENTARI

*