Inici Destacats La Pobla de Claramunt celebrarà la Fira de la Candelera

La Pobla de Claramunt celebrarà la Fira de la Candelera

COMPARTIR

La Pobla de Claramunt obrirà el mes de febrer amb la tradicional Fira de la Candelera. El dissabte 2 i el diumenge 3, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament organitzarà una sèrie de propostes, entre les quals cal destacar el mercat d’artesania i d’alimentació, que arribarà a l’onzena edició.

Les activitats festives s’obriran el dissabte, a 2/4 de 12 del matí a l’església de Santa Maria, amb una missa solemne cantada per la Schola Cantorum d’Igualada, en honor a la patrona, la mare de Déu de la Llet, i la benedicció de candeles. Un cop finalitzi la celebració, la formació vocal igualadina oferirà una cantada.

A la 1 del migdia a la Sala Municipal d’Exposicions, s’inaugurarà una mostra col·lectiva d’artistes poblatans i poblatanes, que es podrà visitar fins al dissabte 16 de febrer. Enguany, la col·lecció té un aire nou, en què es combinen els artistes amb una llarga experiència amb els de nova fornada. A més de pintures, hi haurà dibuixos i reproduccions de carros.

Els i les deu artistes que exposaran seran: Miquel Bou, Pascual Gomicia, Manel Vega, Pascual Heredia, Josep Marimon, Maria Espín, Rosa M. Ais, Judith Estrada, Mònica Carrión i Teresa Panisello. L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

Els actes del dissabte es tancaran amb una proposta per a la quitxalla. A 2/4 de 6 de la tarda a l’Ateneu Gumersind Bisbal, la companyia Miscel·lània Teatre oferirà l’espectacle Interestelar.

Onzena edició del mercat d’artesania i d’alimentació

El diumenge 3 de febrer, de les 9 del matí a les 2 del migdia, els racons del nucli antic acolliran una nova edició del mercat d’artesania i d’alimentació. Els visitants podran comprar els típics bunyols i rebran, com a obsequi, un pom de romaní i una infusió de poniol. Relacionat amb la màgia i la protecció de les herbes, podran veure la demostració de l’elaboració d’oli essencial de romaní amb fassina.

Com en anys anteriors, no hi faltarà el personatge de la Vella Candelera que, al voltant d’una foguera, explicarà els orígens de la festa i antigues històries. En aquesta edició, i com a novetat, podrem trobar passejant pel mercat Lo Sacaire del Llobregat, un cec de fil i canya que també relatarà les tradicions de la festivitat.
Les espelmes també tindran un protagonisme en aquesta fira. Es podrà veure una parada en què s’elaboraran espelmes amb canya de riu i per immersió. Els visitants també podran portar ciris a l’altar de la mare de Déu de la Llet, que s’invocava per augmentar el cabal de llet a les mares. Era costum donar el pit als infants davant de la imatge després d’oferir-li una espelma encesa.

A més d’aquestes activitats, i com a novetat, l’Agrupació Fotogràfica el Castell de la Pobla de Claramunt organitzarà el primer Ral·li Fotogràfic Fira de la Candelera. Les persones que hi vulguin participar es podran inscriure de les 9 a les 10 del matí a la plaça de l’Ajuntament. En aquest mateix espai , a 2/4 d’1 del migdia, hi haurà una ballada de sardanes, a càrrec de l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran.

El mercat d’artesania i alimentació l’organitzen, conjuntament, la regidoria de Cultura i l’empresa Mapamundi Produccions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*