Inici Destacats La Pobla de Claramunt celebra la Copa Nadal de Natació i el...

La Pobla de Claramunt celebra la Copa Nadal de Natació i el Pessebre Vivent

COMPARTIR

La Copa Nadal de Natació i el Pessebre Vivent són els actes centrals de l’agenda nadalenca de la Pobla de Claramunt. La competició esportiva tindrà lloc el dilluns 25 de desembre al migdia a la Piscina Municipal i arribarà a la quaranta-sisena edició. L’escenificació, que ja és el trenta-tresè any que s’organitza, es farà el dimarts 26 de desembre a la tarda-vespre a l’entorn del nucli antic.

La Copa Nadal de Natació l’organitza la regidoria d’Esports de l’Ajuntament l’Ajuntament i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i empreses, establiments i entitats bancàries del poble i de la comarca. A partir de les 12 del migdia, els nens i les nenes podran fer cagar el tió i a la 1, s’iniciarà la competició. Mitja hora abans de la cursa, es podrà fer la inscripció.

Hi haurà dues categories, masculina i femenina, dividides en tres subcategories: absoluta, comarcal i local. També es premia el nedador de més edat i el de menys edat, sigui masculí o femení. Després de la competició es lliuraran els trofeus, cedits per l’organització i pels col·laboradors. L’últim classificat de la categoria, tant masculina com femenina, serà obsequiat amb un bacallà.

Hi haurà rom cremat per a tothom i xocolata per a la quitxalla. Se sortejaran dues tauletes, una per als menors de 16 anys, i una altra, per a la resta de participants. També se sortejaran, entre tots els participants, diferents regals.

Una norantena de nens i nenes, a la representació del Pessebre Vivent

Una norantena de nens i nenes, des de P3 fins a 3r i 4t d’ESO, participaran a l’escenificació del Pessebre Vivent, que organitza la Comissió del Pessebre Vivent, amb la col·laboració de l’Ajuntament, empreses del municipi i diversos pares dels joves actors. Es faran dues representacions, a les 6 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre.

Hi haurà sis escenes, en què es combinarà el diàleg i la música: el Mercat, als Jardinets; el Somni de Nadal i els Dimonis, a la plaça de l’Església; L’Anunciació, a la plaça de les Tres Fonts, i els Pastors i el Naixement, al Campanar Vell. L’entrada al pessebre serà per la Font de la Petxina, i a partir d’aquí, al llarg de tot el carrer Major, se situaran els diferents oficis, com el fuster o el ceramista.

Enguany, i que es recupera d’edicions anteriors, hi haurà un grup de pastors que alletaran unes cabretes. Al final de les dues representacions, se sortejarà un pernil i es donarà berenar per als joves actors i actrius.

Altres activitats nadalenques

A més d’aquestes dues propostes nadalenques, des de la regidoria de Joventut, a través del Cau Jove, s’organitzaran diverses activitats, com un taller d’espelmes aromàtiques, el dijous 21 de desembre; un taller de galetes de Nadal, el dijous 28 de desembre, o la festa de l’amic invisible, el divendres 22 de desembre.

A l’escola Maria Borés i a la Llar d’Infants Sol Solet, el divendres 22 de desembre, també viuran el Nadal amb diverses activitats, com l’arribada del patge Faruk o fer cagar el tió. Aquest mateix dia, des de la regidoria d’Infància i Joventut s’organitzarà una recollida de joguines per a Creu Roja Anoia, que tindrà lloc a l’escola Maria Borés, de les 9 del matí a les 12 del migdia, i al Cau Jove, de les 3 de la tarda a les 8 del vespre.

Del dimecres 27 al divendres 29 de desembre, més d’una vintena de nens i nenes participaran al Juga i al Casalet de Nadal. Relacionat amb la quitxalla, el dissabte 30 de desembre, a les 5 de la tarda a l’Ateneu Gumersind Bisbal, arribarà el patge Faruk. A més de l’arribada de l’emissari reial, els més petits podran gaudir de l’espectacle “De viatge”, a càrrec del grup Alea Teatre.

Dins de l’agenda nadalenca poblatana, s’inclouen altres propostes, com l’actuació dels Trobadors de l’Anoia, el dijous 21 de desembre, a les 7 de la tarda a l’Ateneu Gumersind Bisbal; la festa de cap d’Any de l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran, el diumenge 31 de desembre, o la festa nadalenca de l’Escola de Tennis, el divendres 22 de desembre. Per al gener, hi haurà la cavalcada de Reis, el divendres 5 de gener, i el concert de Reis de la coral La Lira, el dissabte 13 de gener.

FER UN COMENTARI

*