Inici Destacats La Pobla de Claramunt aprova el pressupost en un ple que el...

La Pobla de Claramunt aprova el pressupost en un ple que el grup Participa! considera nul

COMPARTIR

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt va aprovar, en el Ple ordinari del 26 de juliol, el pressupost per al 2017, que és de 3.933.831,66 €. Aquest import suposa un increment del 6,5 % respecte el pressupost de l’any passat. El punt va rebre els vots a favor de l’equip de govern del PDeCAT i en contra dels tres grups municipals de l’oposició, Participa!, Junts per la Pobla i ERC.

El regidor d’Hisenda, Josep Aloy, va deixar clar des de l’equip de govern són conscients que el pressupost d’enguany s’aprova “molt tard”. “Vostès -l’oposició- volien que es retirés aquest punt de l’ordre del dia de la sessió plenària i que es passés més endavant. Nosaltres però creiem que s’ha d’aprovar perquè fins ara hem funcionat amb el pressupost prorrogat del 2016 i aquesta, tot i que és legal, no és la manera més idònia per poder treballar i tirar endavant projectes per al municipi”.

Un cop fet aquest aclariment, Josep Aloy va desglossar l’apartat d’ingressos i de despeses. Quant als ingressos, va explicar que enguany hi ha una disminució en la recaptació de l’Impost de Béns Immobles (IBI), ja que es compensa l’error de càlcul que hi va haver l’any passat. Aloy va afegir, però, que aquesta reducció es veu compensada amb l’increment en altres partides, com les plusvàlues (133.000 € més que el 2016), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) (30.000 € més que el 2016) i la taxa d’aprofitament d’empreses subministradores (116.000 € més que el 2016). D’aquesta manera, el regidor va afirmar que “es pot mantenir la despesa ordinària”.

Pel que fa a les despeses, Josep Aloy va centrar la seva exposició en el capítol d’inversions. Aloy va comentar que aquest apartat està dividit en dos blocs, un que inclou les actuacions que es cobriran amb préstecs i subvencions, amb un import d’1.039.186,02 € i un altre, amb el romanent líquid de tresoreria i subvencions, amb un import de 336.508,44 €.

En el primer bloc, s’inclouen projectes com la connexió dels aparcaments de Sant Galderic i de la plaça de la Mare de Déu de la Llet; la renovació d’una part de l’enllumenat del barri del Xaró; la instal·lació de biondes al camí del Castell; la rehabilitació del pont de la Boixera; l’ampliació del bar de la piscina o la construcció d’unes pistes de pàdel a la zona esportiva. Una gran part d’aquestes actuacions estan subvencionades per la Diputació de Barcelona.

En el segon bloc, hi ha projectes com la instal·lació de semàfors a la C-244; l’enderroc del bar El Pont; l’eixamplament del carrer de Josep Jové o l’adquisició de dos vehicles per a la brigada municipal. D’aquests projectes, la col·locació de semàfors compta amb una ajuda econòmica de 82.000 €.

En aquesta sessió plenària també es va aprovar el calendari de festes locals per al 2018, que seran el 2 de febrer, amb motiu de la Fira de la Candelera, i el 4 de juliol, coincidint amb la Festa Major. El punt va rebre els vots a favor del PDeCAT i d’ERC, en contra de Participa! i l’abstenció de Junts per la Pobla.

Un altre dels temes que es va tractar en aquest Ple va ser la xifra del padró municipal d’habitants a 1 de gener de 2017, que era de 2.190 habitants. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, Junts per la Pobla i ERC i en contra de Participa!.

El grup municipal Participa! considera nul el ple perquè no tenien tota la documentació

Els tres regidors del grup municipal Participa! #volemunapoblamillor consideren que en aquest darrer ple van patir “la vulneració dels nostres drets com a regidors municipals i per tant representants de bona part dels veïns i veïnes de la Pobla de Claramunt”, segons van anunciar en un comunicat.

El grup que lidera l’oposició poblatana acusa el govern de “manca d’informació, de transparència i d’ètica” i denuncien que el ple “s’ha convocat fora del termini, saltant-se l’aprovació del calendari que va aprovar el propi equip de govern, al·legant per la seva part raons de temps de preparació dels punts de l’ordre del dia” i asseguren que “no han informat en cap moment als grups de la oposició, menystenint i ignorant als poblatans que representem”.

Participa! també lamenta que van reclamar la documentació sobre el pressupost en diferents ocasions i que “la vam rebre finalment fora de termini i amb temps insuficient per poder treballar-la i poder proposar les millores que creiem oportunes”. Un cop amb la documentació sobre el pressupost a les mans, el grup municipal relata que “vam detectar que encara faltava documentació i que el informes entregats presentaven errades, des de el nostre punt de vista, per les presses en generar la documentació que vam sol·licitar”.

Aquest fet és, per al grup, “una vulneració dels nostres drets fonamentals reconeguts en la llei i una falta de respecte cap a nosaltres”. Per tant, clonclouen des de Participa, “aquesta sessió plenària no s’hauria d’haver celebrat, ja que els regidors de la oposició no disposàvem de la informació adient per poder realitzar la nostra feina, i per tant aquest ple ordinari és Nul de ple dret i cap dels acords presos és efectiu”.

FER UN COMENTARI

*