Inici Destacats La Pobla de Claramunt acull la seva desena Exposició-Fira d’Art

La Pobla de Claramunt acull la seva desena Exposició-Fira d’Art

COMPARTIR

El nucli antic de la Pobla de Claramunt acollirà, el diumenge 24 de setembre durant el matí, una nova edició de l’Exposició-Fira d’Art, que ja serà la desena. Aquesta activitat està inclosa dins de la programació de les Festes Culturals i l’organitzen les regidories de Cultura i de Benestar Social.

De les 10 del matí a les 2 del migdia, al voltant de la plaça de mossèn Pere Bosch, la plaça de l’Església i el carrer Major, els visitants podran trobar més d’una trentena de parades amb diferents productes artesanals. Hi haurà pintura, dibuix, bijuteria, peces d’alabastre, de fusta, ceràmica, trencadís, carros i calesses, espelmes, pastisseria o objectes fets de patchwork. La majoria dels expositors seran poblatans però també n’hi haurà d’altres poblacions veïnes.

En les anteriors edicions, aquesta proposta firal, que es va iniciar el 2008, ha estat tot un èxit, tant de participants com de públic. Per celebrar el desè aniversari des de l’organització s’han preparat algunes sorpreses i activitats complementàries, com l’actuació del grup Surprise, que posarà música mentre els visitants passegen pel nucli antic i miren els diferents productes que poden trobar a les parades.

XXXIV Concurs de Pintura Ràpida Infantil

A més de l’Exposició-Fira d’Art i dins de la programació de les Festes Culturals, el dissabte 23 de setembre hi haurà una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida Infantil Premi Gumersind Bisbal, que ja serà la trenta-quatrena. L’activitat començarà a les 5 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament.

El concurs està obert als nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. Els participats cal que portin llapis i colors. Hi haurà cinc categories: de 3 a 4 anys, de 5 a 6 anys, de 7 a 8 anys, de 9 a 10 anys i d’11 a 12 anys. Els emplaçaments on pintaran seran: la plaça de la Mare de Déu de la Llet, primera categoria; la plaça de l’Església, segona categoria; la Llar d’Infants Municipal Sol Solet, tercera categoria; la plaça dels Països Catalans, quarta categoria, i el parc del Mil·lenari, cinquena categoria.

El jurat estarà format per un representant de l’escola Maria Borés i per diversos artistes locals. Els tres primers guanyadors de cada categoria rebran una medalla, obsequi de l’Ajuntament. Entre tots els participants se sortejarà una bicicleta, que també obsequiarà l’Ajuntament.

Després del lliurament de premis, hi haurà un berenar per a tots els nens i nenes que participin a l’activitat. Els dibuixos es podran veure, del 25 al 29 de setembre, a la biblioteca municipal mossèn Cinto Verdaguer, de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.

Les propostes incloses dins de les Festes Culturals es van iniciar el segon cap de setmana de setembre i s’allargaran els mesos d’octubre i novembre. Hi haurà exposicions, teatre i una sèrie d’activitats que formaran part del Correllengua 2017.

Concert de clarinets i mostra fotogràfica dels 10 anys de l’Exposició-Fira d’Art

Un concert de clarinets al Castell de Claramunt i la inauguració d’un recull fotogràfic dels 10 anys de l’Exposició- Fira d’Art són les dues propostes que van tenir lloc el cap de setmana del 16 i 17 de setembre dins del programa de les Festes Culturals. Aquesta programació s’organitza des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

L’audició, que es va fer el dissabte a la nit, va anar a càrrec del quartet de clarinets Check in Quartet, format per Paco Puertes, clarinet I; Toni Campos, clarinet II; Josep Soler, clarinet III i Mateu Ferré, clarinet baix. El grup va oferir un repertori amb peces d’estils i compositors diversos, com Mozart, Piazzola, Dubois o Gerswhin, que van omplir de sonoritat la Sala Gran de la fortalesa i que van fer passar una agradable vetllada al públic assistent.

Aquest concert estava inclòs dins del Cicle de Música als Castells que promou la Fundació Castells Culturals de Catalunya. Check in Quartet són quatre professors, d’escoles de música i conservatoris de la província de Lleida, amb una dilatada experiència en el món musical i pedagògic, i el principal objectiu del grup és no deixar ningú indiferent després de les seves actuacions.

La mostra sobre el desè aniversari de l’Exposició-Fira d’Art la va inaugurar l’alcalde poblatà, Santi Broch, el diumenge al migdia. La col·lecció recull més d’un centenar d’imatges d’aquesta activitat firal, que van impulsar per primera vegada el 2008 les regidories de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament. La mostra permet fer un repàs a través de les imatges, extretes de l’Arxiu Fotogràfic Municipal (AFM), a aquests deu anys i veure com s’ha anat evolucionant. L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 24 de setembre i l’horari de visita és de dilluns a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, i el diumenge, de les 12 a les 2 del migdia.

FER UN COMENTARI

*