Inici Destacats El PMUr3 vilanoví arribarà al ple amb un ampli suport

El PMUr3 vilanoví arribarà al ple amb un ampli suport

COMPARTIR

Aquest dimecres a les 19:00 s’ha convocat sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament de Vilanova del Camí per debatre la proposta d’aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana PMUr3, que preveu una zona comercial i d’habitatges a l’entorn del barri Bonavista del municipi. A finals de l’any passat, el govern es va quedar en minoria en aquest projecte, que tampoc es va recolzar des de l’oposició. Mesos després -i amb les eleccions municipals a la vista-, grups del govern i de l’oposició han canviat el sentit del vot i el PMUr3 té moltes garanties de ser aprovat aquest dimecres. Només IPV-VV -fins l’any passat al govern- no ha fet públic el sentit del seu vot, tot i que el grup ja ha expressat les seves reserves sobre el projecte.

ERC anuncia que s’abstindrà en la votació

ERC ha estat un dels darrers grups en exposar públicament la seva postura sobre el pla, que serà d’abstenció. Els republicans consideren que “és un projecte de gran envergadura i que serà de gran repercussió tan per Vilanova com per la resta de la comarca i que per això cal tenir un debat amb calma. Per tant, estem totalment en contra d’aprovar-lo de pressa i corrent, com volen fer les altres formacions, influenciats també per les eleccions municipals del proper maig”.

La formació té les portes obertes al projecte, però abans volen parlar amb tots els sectors implicats i sobretot amb els comerciants de Vilanova, perquè “volem cuidar el comerç de proximitat i per tant, a priori una gran superfície no seria de benefici”.

L’anunci coincideix amb la inauguració, el passat divendres, del nou local d’ERC al carrer Sant Josep, 31. La diputada al Congrés dels Diputats per ERC Carolina Telechea, i el president d’ERC a Vilanova del Camí, David Roig van presidir l’acte i van remarcar la importància de tenir un lloc on debatre les decisions a prendre en els propers anys sobretot a nivell local i pensant en aquest sentit en les properes eleccions municipals que se celebraran aquest any. També van fer una crida a la població a fer-se’l seu, ja que s’hi faran diferents activitats i trobades d’interès general, per tant, un espai de sintonia amb la societat civil.

Vot favorable de Vilanova Alternativa

El primer tinent d’alcalde Francisco Palacios (VA!) veu en el pla “una oportunitat important de desenvolupament econòmic i dinamització comercial del municipi” i, malgrat que en anteriors ocasions havien proposat deixar el punt sobre la taula, matisa que “VA mai s’ha oposat al projecte, simplement demanava més temps per valorar totes les opcions i sobretot les possibilitats de seguir millorant el projecte en benefici dels vilanovins”.

Un dels aspectes que preocupen a Palacios és com afectarà aquest projecte al petit comerç del municipi i en especial al del Camp del Rei. El regidor de Promoció Econòmica assegura que “el comerç de proximitat continuarà tenint el suport municipal, caldrà seguir treballant plegats i seguir esforçant-se per tenir un comerç de proximitat divers i de qualitat”

Una seixantena de persones participa a l’assemblea veïnal per informar-se sobre el PMUr3

Can Papasseit va acollir divendres una assemblea veïnal amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania informació sobre el desenvolupament urbanístic del sector del barri Bonavista conegut com PMUr3. L’acte, que va comptar amb l’assistència d’una seixantena llarga de persones, va servir per oferir informació sobre el desenvolupament del sector, però sobretot per deixar clar el posicionament polític dels grups que configuren el govern local.

L’alcaldessa Noemí Trucharte va conduir l’assemblea acompanyada del regidor Francisco Palacios, Imma González, Eva Vadillo i Sílvia Cáceres.

L’acte va oferir la possibilitat d’un torn obert de preguntes i el públic va ser especialment participatiu expressant dubtes i qüestions. La gestió i la construcció d’habitatges de protecció oficial que recaurà plenament en l’ajuntament va ser un dels temes que més preguntes va generar. També es van plantejar qüestions més tècniques relacionades amb el redimensionat de la xarxa de clavegueram i els subministraments, la distribució de les parcel·les i de la zona verda, o el volum de trànsit que es pot generar quan la zona comercial funcioni.

Així mateix es van plantejar diferents preguntes sobre la dinamització del sector, el desplaçament de Mercadona al nou sector i de com afectarà això al comerç del Camp del Rei.

Des del govern es va intentar donar resposta a la majoria de les preguntes tot i que es va posar a disposició del públic assistent tres dies -aquest dilluns, dimarts i dimecres, de 9 a 14h- per fer consultes més tècniques al Serveis Tècnics Municipals.

El mateix divendres al matí, l’Alcaldessa Noemí Trucharte i el regidor Francisco Palacios van estar oferint informació a la plaça del Mercat. Un acte que va crear expectació entre la ciutadania que va aprofitar per resoldre dubtes.

FER UN COMENTARI

*