Inici Societat Les pluges activen una alerta per inundacions a la llera del riu...

Les pluges activen una alerta per inundacions a la llera del riu Anoia

COMPARTIR
Un cotxe, en un pas inferior inundat a Vilanova del Camí. Foto: @jogopez

Les intenses pluges d’aquest dimarts han provocat l’activació en fase de prealerta del pla Inuncat per l’increment del cabal del riu Anoia. Les precipitacions poden fer incrementar el cabal de les rieres, rius afluents i a la llera del mateix riu Anoia, motiu pel qual es recomana no apropar-se a aquestes zones.

La pluja ja ha deixat algunes lleus incidències arreu de la comarca, amb algunes inundacions en punts enclotats com un pas inferior del polígon de Vilanova del Camí. La presència de grans bassals també ha dificultat la circulació a la C-37 entre Montbui i Miralles i en altres vies com el carrer del Rec d’Igualada

De la comarca de l’Anoia, la Conca d’Òdena és on s’ha concentrat més precipitació, amb 49 litres per metre quadrat caiguts a Igualada, segons l’AEMET. A Òdena s’han recollit 36,3 mm, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, als Hostalets han caigut 34,7 mm i a la Llacuna 25,8. Menys copioses han estat les pluges a l’Alta Anoia, on no han passat dels 10 mm.

800 llars sense llum a Igualada

Per altra banda, una avaria ha deixat sense subministrament elèctric més de 800 abonats de la zona nord d’Igualada aquest dimarts a la nit.

FER UN COMENTARI

*