Inici Política El ple de Vilanova debat la moció de censura

El ple de Vilanova debat la moció de censura

COMPARTIR

Aquesta serà una setmana novament marcada per la política a Vilanova del Camí i de manera excepcional. Aquest dimarts, tindrà lloc el ple de la moció de censura que comportarà l’elecció de la socialista Noemí Trucharte a l’alcaldia i el canvi de govern municipal. A partir de les 12 del migdia, començarà la sessió a la sala de plens municipal.

Divuit mesos després de les eleccions municipals el govern municipal canviarà de forces. Ho fa “de manera legítima” com han defensat des de l’oposició que sumen matemàticament per dur a terme la moció de censura i provocar el canvi davant la incapacitat de l’actual equip de govern de trobar més aliances i suport entre ells. Ho fa “de manera injusta” en consideració de l’equip de govern que no veu prou motivada la decisió dels quatre grups i que se senten expulsats en un bon moment de realització dels projectes que han tirat endavant en minoria i amb suports puntuals.

Les diferències han acabat pesant més que la possibilitat d’arribar a un acord representatiu, si més no, de les forces més votades en les darreres eleccions municipals (el passat 24 de maig de 2015) com hauria estat previsible en un context polític sense el pes i el llast de la divisió interna d’un partit, com és el cas de Vilanova del Camí. La tensió entre ambdues formacions (V365 i PSC) es remunta a l’escissió de l’agrupació local del PSC que va quedar dividit entre el grup afí a l’exalcalde Joan Vich i l’agrupació local.

El primer s’havia desmarcat de la línia oficial en algunes ocasions i va passar el relleu a la regidoria i tinent d’alcalde Vanesa González, qui va acabar constituint el grup independent V365 en veure’s fora del PSC vilanoví. I és que l’agrupació local va optar per Noemí Trucharte (qui havia estat regidora d’Infància i Joventut durant el mandat 1999 – 2003 com a independent) per liderar la continuïtat de la línia oficialista.

La formació de Vanessa González, V365, va resultar la més votada en les municipals de 2015, PSC la segona i VA la tercera. No van arribar però a aliances i V365 va arribar a un pacte per formar govern en minoria amb ERC i CiU. Ara, però, s’enfronta a la moció de censura dels quatre grups de l’oposició: PSC, VA, IPV-VV i DECIDE que sumen suficient per capgirar el govern municipal.

Les manifestacions a favor i en contra d’una o altra opció han estat motiu de comentaris i mobilitzacions a les xarxes socials. Aquest dimarts els moments previs a la sessió plenària es viuran amb malestar i tristesa per una part del veïnat que dóna suport a l’equip de govern i que ha anunciat una cassolada mitja hora abans del ple, en protesta per la moció, davant l’Ajuntament. A l’altra hi haurà els qui rebran amb aplaudiments el canvi. Caldrà, com han fet des de tots els grups polítics de manera pública, mantenir la serenitat.

FER UN COMENTARI

*