Inici Destacats El ple de Vilanova del Camí recolza el 155 i no reclama...

El ple de Vilanova del Camí recolza el 155 i no reclama l’alliberament dels consellers i els presidents d’ANC i Òmnium

COMPARTIR

El ple municipal de Vilanova del Camí, en la seva sessió ordinària del passat dilluns, va incloure dues mocions presentades per ERC i CiU al voltant de la situació política catalana.

La primera demanava la llibertat dels líders de les entitats sobiranistes Òmnium i ANC, així com dels consellers cessats del Govern català.

Imma González de Decide, va anunciar el seu vot en contra només iniciar la intervenció. Va lamentar que s’hagués arribat a la situació actual que va qualificar de “circ”. En referència a les persones que estan privades de llibertat, va negar que es tracti de presos polítics, “perquè estan empresonats pels seus actes i no per les seves idees”. González va assegurar que “no donaré suport ni a Junqueras, que ha gastat més de 800.000 € en el procés, ni al Parlament Català, que amb 72 vots va proclamar unilateralment la independència”.

Jordi Barón de CiU, va ser molt crític amb la política del PP i la seva intransigència “que ha fet impossible el diàleg ni arribar a cap pacte”. I va contradir a la regidora de DECIDE afirmant que “hi ha gent a la presó per defensar les seves idees i el mandat de la ciutadania avalat per més de 2 milions de vots”

També va dir que “els termes de sedició i rebel·lió pels que han estat empresonats són de dubtosa aplicació” i va fer referència als incidents del passat 1 d’octubre i altres manifestacions en els que ha aparegut un moviment d’ultradreta. Paraules que van encendre alguns membres del públic i que va obligar a l’alcaldessa a intervenir per demanar ordre a la sala.

JM Cividanes, de VV-IPV va retreure a CiU una radicalització en els darrers 10 anys: “La seva política s’assembla cada vegada més a la de la CUP. CiU va començar amb un catalanisme moderat i ha acabat defensant els separatisme” “La independència”, va dir Cividanes, tampoc solucionarà la corrupció, com prometen. El procés, va continuar dient, ha dividit aquesta societat en bons i dolents i està provocant un enfrontament constant.

El regidor independent també va criticar que els independentistes se saltin la legalitat vigent i de mentir a la societat. “Això del mandat democràtic, és dubtós i Ítaca, no existeix” va acabar dient.

Francisco Palacios de VA, no va voler discutir sobre el tema que assegura “no és responsabilitat de Vilanova del Camí” “A aquesta agrupació d’electors la trobaran per discutir sobre qualsevol tema que afecti als nostres veïns o el nostre municipi”

Al seu torn, el portaveu del PSC, Kilian Tomàs, també es va referir al concepte presos polítics, tot llegint-ne una definició. Assegura que cap dels empresonats són presos polítics “estan encausats per saltar-se l’ordenament jurídic de forma continuada”. Tomàs va traslladar al Ple tres missatges: “1- des del PSC no qüestionem la separació de poders (executiu i judicial), 2- infringir la llei comporta conseqüències, 3- preguem als presos que facin com la Mesa del Parlament i acceptin que la declaració d’independència va ser un error”

Vanesa González, de V365, va afirmar que era impossible posar les dues parts d’acord però va defensar el “respecte a totes les posicions de la manera més cívica i democràtica”. “Tindrem oportunitat de pronunciar-nos el proper 21 de desembre”

La portaveu de V365 va advocar per la mediació com a solució al conflicte i va lamentar l’empresonament de persones que ostenten càrrecs públics “quelcom que no s’hauria d’haver donat” “Tothom té dret a un judici just i creiem que la presó ha estat una acció desmesurada”.

El punt, que es va debatre durant més d’una hora, només va comptar amb els vots favorables d’ERC, CiU i V365 i en contra de PSC, VA,VV i DECIDE.

Intens debat sobre l’aplicació del 155

Després d’un recés de 10 minuts, es va encetar el debat de la segona moció que va introduir el debat de l’article 155 i en la qual es demanava aturar la suspensió de l’autogovern català.

“Haurien de reconèixer que l’aplicació del 155 és conseqüència de l’actuació del Parlament Català” va dir la portaveu de DECIDE, Imma González., que va defensar l’actuació del govern espanyol “que ha restablert l’ordre legal a Catalunya”. La regidora va continuar la seva intervenció amb to contundent “Estem farts de l’adoctrinament dels nens, farts que ens classifiquin com a bons o com a dolents, farts que ens diguin fatxes, farts que embrutin el mobiliari urbà amb cartells… i per això els demano que netegin el que han embrutat”

Una demanda que Marcel·lí Nieto, regidor d’ERC, es va comprometre a fer una vegada acabada la campanya.

En el seu torn d’intervenció, el portaveu socialista Kilian Tomàs que va fer referència a l’aprovació exprés de la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica. “Els socialistes hem lluitat fins a la sacietat perquè no s’apliqués el 155, però calia retornar la normalitat a les institucions catalanes. Les eleccions del proper 21D ens ofereixen una nova via de diàleg i la possibilitat de trobar el millor encaix de Catalunya a Espanya”

La moció es va rebutjar amb els vots contraris de PSC, VA, VV i DECIDE, a favor d’ERC i CiU i l’abstenció de V365.

1 COMENTARI

  1. ufff Encara no em crec, k no reconeguin els presos polítics i k estiguin a favor del 155. Flipo, k passa pel cap d’aquesta gent. Espero k kuan facin eleccions Vilanova es lliuri d’aquesta colla.

FER UN COMENTARI

*