Inici Política El ple municipal aprova la creació de l’Agenda d’Acció Climàtica proposada per...

El ple municipal aprova la creació de l’Agenda d’Acció Climàtica proposada per Igualada Som-hi

COMPARTIR

A proposta del grup municipal d’Igualada Som-hi, el conjunt del Ple de l’Ajuntament d’Igualada ha votat favorablement, aquesta setmana, la proposa de creació d’una Agenda d’Acció Climàtica a Igualada consensuada entre partits, entitats i empreses i que marqui accions concertes amb un calendari estipulat per a dur-les a terme.

La proposta s’ha presentat com una moció, per això el regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, demana ara al govern que “faci realitat aquest compromís expressat pel Ple i que la ciutat pugui obrir un debat més enllà dels partits polítics sobre quines mesures prendrà Igualada per a lluitar contra el canvi climàtic”. Durant el Ple, Cuadras ha recordat que totes les administracions superiors com la ONU, la Unió Europea, l’Estat i la Generalitat estan fent plans i protocol d’accions a fer. En concert, la Generalitat fa una setmana va elaborar un document amb un apartat específic de quines mesures es poden fer des dels Ajuntaments.

Igualada Som-hi considera que l’actual Pla per l’Energia Sostenible i el Clima de la ciutat és insuficient i que no va ser consensuat amb entitats, empreses i agents de l’àmbit de la recerca i acadèmic: “La lluita contra el canvi climàtic necessita de molta més ambició i compromís”, afirmen des de la formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta.

FER UN COMENTARI

*