Inici Societat El ple de l’Ajuntament de Calaf debatrà declarar nul el contracte amb...

El ple de l’Ajuntament de Calaf debatrà declarar nul el contracte amb Aigües de Manresa

COMPARTIR

L’equip de govern de l’Ajuntament de Calaf proposarà al ple del proper dilluns, 13 de març, l’aprovació de l’inici del procediment administratiu per declarar nul el contracte entre el consistori i l’Aigües de Manresa. Signat l’any 2013, aquest contracte regeix el servei d’abastament d’aigua potable i la gestió del clavegueram.

Els arguments jurídics que sustenten l’inici d’aquest procediment s’extreuen de dos dictàmens, un de l’Àrea d’Instrucció d’Expedients de l’Autoritat Catalana de la Competència, emès el passat 21 de desembre de 2016, i un altre de l’empresa Nova Celona SL, de 22 de gener de 2016. Ambdós conclouen que l’empresa Aigües de Manresa no compleix els requisits per tal d’ostentar la condició de mitjà propi i servei tècnic de l’Ajuntament de Calaf, tal i com se li va atorgar en un conveni signat entre ambdues parts l’any 2011. Per tant, el contracte signat l’any 2013 podria ser declarat nul ja que, si no pot considerar-se servei propi, cal aplicar la normativa de contractació pública.

Si el ple municipal aprova l’inici d’aquest procés, Aigües de Manresa podrà presentar les al·legacions que considerin oportunes. Una vegada resoltes, se sol·licitarà un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya perquè es pronunciï sobre la nul·litat plantejada.

Estudi de la municipalització

Sigui quina sigui la resolució d’aquest ens, el servei de l’aigua a Calaf està assegurat ja que en tractar-se d’un servei bàsic l’empresa l’ha de mantenir. En paral·lel, el consistori ha iniciat els passos pertinents per estudiar-ne la possible municipalització.

Per aquest motiu, la Junta de Govern Local, en la sessió d’aquest passat dilluns, va aprovar la contractació per a l’elaboració d’un estudi sobre les condicions tècniques i econòmiques per poder fer la gestió directa del servei d’abastament d’aigua potable i l’explotació del servei integral. El cost per la redacció d’aquest estudi és de 19.725,42 euros (IVA inclòs).

En aquesta sessió, la Junta de Govern també va ratificar la contractació d’un servei d’assessoria jurídica, amb un pressupost de 10.696,40 euros (IVA inclòs), per a aquest procés de nul·litat del contracte entre l’Ajuntament de Calaf i Aigües de Manresa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*