Inici Societat El ple d’Òdena aprova mocions per la millora del transport públic

El ple d’Òdena aprova mocions per la millora del transport públic

COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament d’Òdena del 15 de setembre va aprovar per unanimitat dues mocions relacionades amb el transport públic: la primera demanant la millora del servei de bus interurbà Òdena Igualada i la segona, el manteniment dels trens directes del servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre Igualada i Barcelona.

Pel que fa al bus interurbà amb Igualada, l’Ajuntament considera que la situació de la Ruta L0378 entre Òdena i Igualada que gestiona l’empresa Monbus-Hispano Igualadina és inadmissible. Apunten que el servei és deficient, que sumen greus incompliments i queixes dels usuaris al llarg de l’any i que la situació empitjora el mes d’agost, quan redueix el nombre de viatges a quatre diaris. Per aquests motius el ple va aprovar cercar de nou consens amb els municipis de la Conca d’Òdena per millorar i ampliar el transport urbà en aquest àmbit i exigir a la Generalitat que extingeixi la concessió de la línia per incompliment de l’empresa concessionària.

A més, el govern d’Òdena ja ha enviat cartes a l’Autoritat del Transport Metropolità, a Monbus i al departament de vicepresidència de la Generalitat de Catalunya exposant la situació que no pot continuar i demana que s’extingeixi la concessió de la línia per incompliment del concessionari, i s’integri la línia interurbana d’Òdena-Igualada Ruta L0378 dins del sistema urbà de la Conca d’Òdena (Igualada, Vilanova i Montbui).

En referència als trens de FGC que uneixen Igualada i Barcelona, el ple va aprovar exigir que la línia Llobregat-Anoia es mantingui en el seu Contracte Programa i el Pla d’Actuació 2022-2026 i que elimini el transbordament a Martorell dels trens de la línia Llobregat- Anoia amb origen a Igualada i destí a Barcelona, i viceversa. D’altra banda també demanen a FGC que expliqui amb claredat i transparència les mesures que inclou aquest Contracte Programa i el Pla d’Actuació 2022-2026 i els efectes que tindrà en la línia Llobregat-Anoia d’Igualada a Barcelona.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*