Inici Societat El ple d’Igualada aprova la reforma de la Plaça de la Masuca

El ple d’Igualada aprova la reforma de la Plaça de la Masuca

COMPARTIR

El ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat aquest dimarts per unanimitat el projecte executiu de la reforma de la Plaça de la Masuca de la capital de l’Anoia. L’import total de la reforma és de gairebé 850.000 euros i el termini d’execució que contempla el projecte és de nou mesos.

L’espai, d’uns 4.000 metres quadrats, és actualment un aparcament de vehicles i acull el mercat ambulant setmanal. El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, ha explicat que es millorarà tot l’espai, s’eliminaran les barreres arquitectòniques, es canviarà la il·luminació i l’arbrat i es dotarà la zona d’un parc infantil i una sèrie de pèrgoles que donaran servei als paradistes els dies de mercat.

Govern i oposició han celebrat que el projecte donarà impuls al comerç de proximitat que concentra el Mercat de la Masuca. L’alcalde, Marc Castells, ha reconegut que “feia falta” l’actuació però ha remarcat que el seu govern ha fet “moltes inversions al mercat i el seu entorn”. Des de l’oposició, Xavier Figueres (PSC) va suggerir pensar en una millor connexió d’aquest espai amb el centre de la ciutat i també en “estimular la millora” de la part posterior d’un bloc de pisos dels anys 60 del carrer Sant Carles que dona a la plaça. Albert Mateu (CUP) va qüestionar que el projecte s’hagués presentat mesos abans de les passades eleccions municipals del 2015 i que les obres acabaran probablement poc abans de les properes eleccions, el 2019.

FER UN COMENTARI

*