Inici Política El ple d’Igualada aprova una moció per incloure entitats en la nova...

El ple d’Igualada aprova una moció per incloure entitats en la nova comissió de l’aigua

COMPARTIR

Aigua és vida, CCOO i la PAH han presentat una moció al ple de l’Ajuntament d’Igualada per reclamar la constitució d’una nova Comissió d’Estudi del servei d’aigua. Davant del tancament sobtat de la Comissió d’Estudi que han fet públic tant alguns grups municipals com alguns representants dels veïns, tots participants de la Comissió d’Estudi, la memòria no s’ha pogut finalitzar, motiu pel qual les entitats pro aigua pública consideren que “és necessari constituir una nova comissió d’estudi transparent i democràtica i per això hem presentat una moció al ple de l’Ajuntament”. Segons han explicat, “la Comissió d’Estudi ha de lliurar una memòria que posi en evidència tots els valors del servei d’aigua, motiu pel qual aquesta memòria és una eina imprescindible per tal que es pugui sotmetre a consideració del ple de l’Ajuntament, però també per a que la ciutadania pugui presentar al·legacions i reclamacions amb temps i coneixement”. És per això que assenyalen que “és més que necessari constituir de nou una nova comissió evitant els errors de l’anterior”.

Segons han explicat les entitats d’Aigua és vida, la PAH i CCOO, “la Comissió d’Estudi no ha pogut abordar temes cabdals com ara l’anàlisi cost-benefici, les normes reguladores del servei o un estudi de viabilitat de la gestió pública, entre d’altres”. Igualment, també han volgut recordar que “tant alguns grups municipals com alguns representants dels veïns, han formalitzat queixes sobre el mal funcionament de la Comissió d’Estudi, queixes fonamentades en la manca de transparència i de criteris democràtics, aspectes negatius que la nova Comissió d’Estudi hauria de solucionar”. En aquest sentit, les entitats pro aigua pública assenyalen que “la nova Comissió d’Estudi no ha de tenir assessors vinculats a Agbar i que aquests assessors han de servir al conjunt dels membres de la comissió, així com també necessita calendaritzar les reunions per tal de facilitar la participació dels seus membres i realitzar un estudi de viabilitat de gestió directa, entre d’altres problemes a solucionar”.

Aquesta manca de transparència i de criteris democràtics per part de l’Ajuntament, assenyalen, “és símptoma de la manca de voluntat per solucionar el problema de l’aigua, fet que podria impossibilitar la gestió pública com a alternativa tot i que té majoria al ple de l’ajuntament”. Per aquest motiu assenyalen que “constituir una nova comissió d’estudi evitant els errors de l’anterior milloraria la transparència i els criteris democràtics bàsics, quelcom que facilitaria la decisió al ple de l’ajuntament sobre el futur de la gestió del servei d’aigua, al mateix temps que enfortiria la relació de l’Ajuntament amb la seva ciutadania”. Igualment, les entitats d’Aigua és vida, la PAH i CCOO recorden al govern de l’Ajuntament com a tots els grups municipals del consistori, que “segons l’article 183 del ROAS totes les associacions locals afectades en la matèria de l’aigua han de poder participar i que totes tres estan afectades en la matèria de l’aigua”, motiu pel qual insten a tots els grups municipals, especialment al govern, a que els permetin participar directament d’aquesta nova Comissió d’Estudi.

La moció presentada al Ple de l’Ajuntament d’Igualada del mes de novembre va ser aprovada amb els vots favorables d’ERC Igualada, Igualada Som-hi i Poble Actiu. Per aquest motiu, les entitats pro aigua pública demanen als grups municipals d’ERC Igualada, Igualada Som-hi i Poble Actiu que “es mantinguin ferms en la seva decisió i facin tot el possible per tal de respectar els acords de la moció aprovada al Ple de l’Ajuntament”. Igualment, insten al govern de l’Ajuntament a acceptar els acords de la moció aprovada perquè “ja no és una demanda només de les entitats pro aigua pública, sinó també una demanda ciutadana realitzada a través dels seus representants”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*