Inici Destacats El ple de Capellades reclama a la Generalitat el deute per les...

El ple de Capellades reclama a la Generalitat el deute per les llars d’infants

COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de Capellades ha aprovat, per unanimitat, reclamar a la Generalitat l’abonament del deute pendent a les escoles bressol, unes subvencions per cada plaça de 0 a 3 anys que es van deixar de donar durant el govern d’Artur Mas, a conseqüència de la situació financera de la Generalitat. La moció, presentada pel grup municipal del PSC, inclou el matís que l’aplicació de l’article 155 encara ho està retardant més.

Pels socialistes l’etapa educativa de l’escola bressol “és bàsica per què s’hi inicien els fonaments de diverses aptituds i habilitats dels infants, a la vegada que l’escola bressol és un instrument que permet la conciliació familiar”. Atenent a aquestes dues funcions, consideren que “la Generalitat no es pot desentendre del seu compromís adquirit de finançar aquesta etapa” i esperen que es faci efectiu aquest pagament, com s’ha fet en alguns ajuntaments que han reclamat.

Els socialistes es van abstenir en una altra moció que donava suport a les 51 persones encausades a l’Anoia per les mobilitzacions del 8N.

La sessió ordinària del mes de febrer ha aprovat per unanimitat una moció d’adhesió a la vaga feminista. En el text, entre d’altres qüestions, s’adquireix el compromís de treballar per als drets de les dones, aplicar els Plans d’Igualtat i afavorir la conciliació.

La moció parla que a partir del 8 de març es produirà un salt endavant posant sobre la taula un debat i una acció a dur a terme.

Precisament en aquest sentit, s’ha resumit els motius pels quals fer vaga en 7 punts diferents: reivindicar la propietat dels nostres cossos, reivindicar la importància del treball reproductiu i de cures, no acceptar que els nostres cossos siguin utilitzats com un reclam publicitari, posicionar-se en contra de l’escalada de repressió, denunciar la precarietat laboral que afecta especialment a les dones, sol·licitar l’ampliació i manteniment dels programes de beques d’estudi per als estudiants de tots els nivells educatius i denunciar les polítiques migratòries i de fronteres de l’Estat Espanyol exigint l’acolliment de totes les persones migrades.

FER UN COMENTARI

*