Inici Destacats El ple de Calaf aprova una modificació urbanística per crear nou sòl...

El ple de Calaf aprova una modificació urbanística per crear nou sòl industrial

COMPARTIR

El passat 23 de setembre, Calaf va celebrar el primer Ple Ordinari d’aquest nou mandat 2019-2023 en què es va estrenar el nou sistema d’acta digital.

El Ple municipal va aprovar definitivament i per unanimitat el Reglament Orgànic Municipal i el Reglament de Participació Ciutadana.

Els grups de Junts per Catalunya (Junts) i Grup d’Independents per Calaf – Veïns amb Veu (GIC-VV) van agrair a la regidora d’esports i participació ciutadana, Mercè Biosca, per haver-se reunit amb els seus grups, haver-se sentit receptiva i haver acceptat la majoria de les esmenes que aquests grups hi van presentar.

El punt cinc, corresponent l’expedient 510/2019 per a l’aprovació del Compte General del pressupost de l’exercici 2018, va ser aprovat amb 7 vots a favor (JxC-AM) i 3 en contra (JxC-AM i GIC-VV).

El portaveu de Junts, Joan Caballol, va argumentar el seu vot negatiu afirmant que no posen en dubte que formalment els números siguin correctes, però d’altra banda no és podem fer responsables de les vinculacions i moviments de les partides municipals. Per l’altra part, el portaveu de GIC-VV, Jaume Simó, va afirmar que el seu grup no tenia les dades suficients per votar-hi favorablement.

El punt número set de l’ordre del dia, que va ser introduït d’urgència amb els vots de Junts per Calaf, consistia en l’aprovació inicial de la modificació puntual del POUM en els sòls urbanitzables SUD-1, SUD -2, SUD-3 i SUND-7. L’objectiu d’aquesta modificació és dotar de sòl industrial Calaf. Va ser aprovat per 7 vots a favor, els de JxC-AM i els vots en contra dels grups de Junts i GIC-VV.

El portaveu de Junts, Joan Caballol, va plantejar una sèrie de qüestions a tenir en compte en relació al futur del polígon industrial de Calaf i va posar en dubte els informes de la secretaria de l’Ajuntament de Calaf. Caballol va afirmar que aquesta modificació dels terrenys urbanitzables va en contra dels interessos dels vilatans. També va acusar l’equip de govern de poca transparència en el procediment.

El portaveu de GIC-VV, Salvador Prat, afirma que no estaven a favor de la modificació puntual, tal com havien manifestat en reunions anteriors amb l’equip de govern, atès que no veuen clar el sentit de les compres vendes de terrenys públics.

L’alcalde de Calaf i portaveu de Junts per Calaf, Jordi Badia, va justificar la modificació del POUM proposada, de delimitar el sector de Solanelles i desqualificar-ne una part del Rentador, per el millor accés al sector de Solanelles. També va justificar l’eliminació de la càrrega que hi havia pel pagament de la futura ronda perquè s’ha demostrat com un factor que desincentiva l’arribada de noves empreses

L’equip de govern va considerar que havia estat un tema tractat de manera totalment transparent des del 2015, i molt treballat amb el Departament d’Urbanisme de la Generalitat i Incasol. L’alcalde va explicar que els terrenys del Rentador no quedaran desqualificats per complet i que ha estat una decisió tècnica, presa des d’Urbanisme i no des d’un vessant polític.

D’altra banda, el vuitè punt, que també va ser introduït d’urgència, es referia a l’adjudicació del contracte de concessió de serveis del centre de dia Casa Joan Gimferrer de Calaf. Es va aprovar amb 7 vots a favor (JxC-AM) i 3 abstencions (Junts i GIC-VV). Àuria va ser l’empresa guanyadora del concurs.

També es portava a votació la moció en suport a la Llei 24/2015 contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute, per part d’Endesa i altres companyies. La regidora d’Educació, Polítiques Feministes i d’Igualtat, Cooperativisme i Habitatge, Bet Miquel, va argumentar que recentment Endesa i altres companyies elèctriques han enviat cartes a alguns ajuntaments catalans, entre els quals el de Calaf, amenaçant d’incomplir amb la Llei 24/2015 i tallar el subministrament a les persones i famílies amb informes de vulnerabilitat que tinguin deutes de consum, reclamant a les administracions locals que paguin el 50% del cost del deute abans de l’1 d’octubre. El ple municipal va aprovar la moció per unanimitat. A la moció s’exigeix la condonació, per part de les empreses subministradores, del deute acumulat per les persones i famílies per la Llei 24/2015.

En el torn de precs i preguntes el grup de Junts per Catalunya – Calaf va demanar explicacions sobre diverses qüestions relacionades amb les obres de la travessera de la carretera de Manresa i també, juntament amb el grup de GIC-VV, van preguntar sobre el procediment que s’ha fet servir pel concurs del tanatori i saber si es farà un negociat.

Pel que fa a la licitació del tanatori, l’alcalde de Calaf, Jordi Badia, va respondre que al primer concurs no s’hi havia presentar cap empresa i que en aquests moments s’està fent un segon concurs amb unes bases modificades.

FER UN COMENTARI

*