Inici Destacats El ple de Calaf aprova un augment del sou de l’1,5% dels...

El ple de Calaf aprova un augment del sou de l’1,5% dels treballadors municipals

COMPARTIR

El Ple de l’Ajuntament de Calaf va aprovar els vuit punts que el govern de Junts per Calaf – AM havia portat a l’ordre del dia, entre els quals destacaven la modificació del pressupost per poder afrontar l’augment de sou dels treballadors municipals de l’1,5 per cent corresponent a l’IPC, la dissolució de la Societat Municipal de l’Habitatge i la millora i pavimentació del carrer de Pius Forn.

El punt que va suscitar més debat va ser el de l’augment del sou dels treballadors. L’equip de govern va tornar a portar al ple la mateixa proposta de modificació del pressupost que tant GIC-VV com CiU havien rebutjat en el ple de juliol. Mentre CiU va mantenir el vot en contra, GIC-VV va canviar el sentit i hi va votar a favor.

La dissolució de la Societat Municipal de l’Habitatge es va aprovar amb 8 vots a favor de JxC – AM i CiU i 3 en contra de GIC – VV. Tot i que aquesta societat estava inactiva des de l’any 2012, el ministeri d’Hisenda havia comunicat el maig que suspenia el pagament dels tributs de l’Estat perquè la societat no constava com a dissolta en el Registre Mercantil. L’acord de dilluns permetrà recuperar aquests ingressos suspesos, que pugen a gairebé 300.000 euros.

El mateix resultat va obtenir el punt corresponent a la modificació de crèdit per afrontar la millora i pavimentació del carrer de Pius Forn. Hi van votar a favor JxC – AM i CiU, mentre que GIC – VV hi van votar en contra. Es tracta d’una obra subvencionada per la Diputació de Barcelona. Les millores consistiran en ordenar els passos de vianants i elevar-ne dos.

El compte general de l’exercici 2017 es va aprovar amb els 5 vots favorables de JxC – AM, 3 abstencions de CiU i 3 contraris de GIC – VV.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*