Inici Societat La Plataforma Feminista de l’Anoia s’estrena amb una concentració de rebuig a...

La Plataforma Feminista de l’Anoia s’estrena amb una concentració de rebuig a la darrera agressió

COMPARTIR

La recentment constituïda Plataforma Feminista de l’Anoia va aplegar divendres més d’un centenar de persones a la Plaça de l’Ajuntament en una concentració per rebutjar la darrera agressió a una dona a Igualada per part d’un violador reincident que estava de permís penitenciari.

Durant l’acte, dones del col·lectiu van llegir de forma compartida aquest manifest:

Plataforma Feminista de l'Anoia“Disculpin les molèsties, però ens estan assassinant! Només cal llegir els titulars informatius cada vegada que hi ha una víctima per violència de gènere: “morim en mans de les nostres parelles o ex-parelles” i –sovint- asseguren que la “víctima” no havia denunciat al seu company i, tal volta, els veïns al·legaven –sorpresos- que l’assasí “era un bon home”…

No és que estiguem enfadades, el que estem és furioses!, per això ens hem cansat de callar. És hora de parlar clar i ho farem: estem decidides!!!.  Volem dir alt i clar que no morim, que ens estan assassinant i continuaran fent-ho si no fem res: Cridarem ben alt, sense que ens tremoli la veu, que no són pas morts aïllades, és un feminicidi!.

Tanmateix, hi ha moltes víctimes que han patit i pateixen agressions i abusos que, encara que han tingut la sort de no acabar amb la seva vida, no obstant –però- deixen una ferida prou profunda en el seu sí, en la  seva dignitat, fruit del que anomenem la violència quotidiana, que mereix una atenció de suport.

No volem solucions paternalistes, de protecció, el que volem és no sentir-nos agredides al carrer ni tan sols amb la mirada. Nosaltres no som un objecte, sinó persones amb la condició de dones, un fet que no ha de suposar sinó un motiu d’orgull per fer créixer la autoestima necessària per fer front a callar per por, claudicant i perpetuant una submissió que no ajuda a poder assolir cotes de ciutadania negades des de fa tant de temps.

Per això continuarem la lluita feminista als carrers, a les aules, a les nostres pròpies llars i a les institucions. Combatent totes les cares del masclisme, des de les més perverses a les subtileses que interioritzem dia a dia exigint als estaments públics la presa d’aquelles mesures necessàries per tal de facilitar l’empoderament de totes les persones i que passa per la prevenció i educació de tota la població per tal de que la dependència econòmica o emocional no sigui un obstacle insalvable a l’hora de fer front a les actituds de superioritat, domini o submissió.

Hem de poder alliberar-nos del jou ancestral que suposa el patriarcat.

Perquè ens hi va la vida

Perquè volem una vida lliure i lliure de violències

Perquè ens volem vives

FER UN COMENTARI

*