Inici Societat La Plataforma Feminista de l’Anoia reivindicarà el 25N amb sabates vermelles

La Plataforma Feminista de l’Anoia reivindicarà el 25N amb sabates vermelles

COMPARTIR

La Plataforma Feminista de l’Anoia està preparant un acte reivindicatiu amb motiu del 25N Dia Internacional contra les violències masclistes. Seguint l’experiència de companyes capelladines, aquest any realitzaran a Igualada una exposició inspirada en l’obra artística Zapatos Rojos de Elina Chauvet. Volen omplir la plaça de l’Ajuntament d’Igualada de sabates vermelles amb una imatge que doni testimoni, de manera simbòlica, de la violència contra les dones.

L’obra de Chauvet neix a Ciudad Juárez, una ciutat on l’assassinat i la desaparició de dones és un fet quotidià i sorgeix de la necessitat de fer públic el dolor privat i aliè. A través de l’absència i la visibilitat de les sabates vermelles, l’obra col·lectiva pretén mostrar el buit que han deixat les dones assassinades. Les sabates expliquen l’absència de qui les calçava i el vermell representa la sang però també l’esperança.

L’exposició de la Plataforma Feminista de l’Anoia estarà oberta a la participació. Es començarà a muntar a les 12 del migdia i conviden a portar sabates vermelles a tothom qui vulgui.

A la una del migdia tindrà lloc la concentració i la lectura del manifest de la Xarxa Feminista, a la mateixa plaça. Al llarg d’aquests dies es desenvolupen altres activitats commemoratives organitzades per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Concurs d’Instagram per joves al voltant del 25N

El servei de Promoció de la Salut de l’Ajuntament d’Igualada proposa un concurs d’Instagram adreçat a joves amb motiu del 25 de Novembre, Dia per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Podran participar-hi els joves de 12 a 35 anys i la fotografia que presentin ha de tenir relació amb la lluita contra la violència masclista. Així doncs, poden ser objecte del concurs aquelles que abordin les diverses formes de violència implícites –estructural, simbòlica o institucional– o explícites –física, psicològica, sexual o econòmica– vers les dones, esdevingudes en l’àmbit de la parella, familiar, laboral, social o comunitari.

Entraran a concurs totes aquelles fotografies amb l’etiqueta #igd25N publicades entre el dissabte, 25 de novembre, i el divendres, 8 de gener, ambdós inclosos. Per tal de poder participar i evitar possibles problemes d’etiquetatge de les imatges és indispensable seguir el compte d’Instagram @promociosalutigd i mencionar-lo a la publicació. Aquesta s’haurà de fer des del perfil personal de les persones participants, no hi ha limitació de la quantitat de fotografies per participant i en cap cas es tindran en compte les valoracions d’altres usuaris sobre les fotografies presentades a l’hora d’emetre un veredicte.

El jurat estarà format per una persona de l’àrea d’Igualtat de la MICOD, per una persona del departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada i per una representant d’associacions de dones d’Igualada i per un professional del disseny. Es valorarà l’impacte visual de la imatge, l’originalitat, la creativitat i l’adequació de la mateixa a la transmissió de valors igualitaris, la defensa dels drets de les dones i la lluita contra la violència masclista

Hi haurà un únic premi, una càmera fotogràfica Polaroid Snap Touch Instant Digital Camera, amb pantalla LCD i impressió instantània amb tecnologia Zero Ink, una funda, i recanvis Premium ZINK Paper 20 peces 50×75 mm.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*