Inici Destacats Una planta de l’antiga Vives Vidal acollirà l’Igualada Fashion & Design Hub

Una planta de l’antiga Vives Vidal acollirà l’Igualada Fashion & Design Hub

COMPARTIR

Les obres per construir el nou Igualada Fashion & Design Hub avancen a bon ritme amb l’objectiu d’obrir el febrer del 2021. Així ho ha avançat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, que ha dit que els treballs costaran uns 2 milions d’euros. “Venen moments molt dolents, i es poden afrontar amb laments o accions, i nosaltres els afrontem amb accions”, ha subratllat Castells, que ha definit el projecte com la “catedral del tèxtil”. El centre tindrà, entre d’altres, aules de formació i un gran “showroom’ per les empreses del sector.

L’Igualada Fashion Hub és un espai que es convertirà en la seu de les indústries tèxtils de la comarca de l’Anoia i on està previst que s’hi duguin a terme accions de formació i innovació. Aquest espai, que es troba en plena reforma, està ubicat a la tercera planta de l’antiga fàbrica tèxtil Vives Vidal d’Igualada, que fa anys que estava abandonada, i que va adquirir el Grup Bon Preu. En aquest sentit, el batlle d’Igualada ha remarcat que es tracta d’una operació urbanística que “no ha costat ni un euro” als ciutadans, ja que el grup Bon Preu ha cedit al consistori aquesta planta de l’edifici.

Castells ha destacat que “malgrat tot el que estem passant els ajuntaments d’Igualada i la Conca i també les empreses, estem treballant per tenir un futur millor i som proactius”. En aquest sentit, ha dit que “ara venen moments molt difícils, que es poden afrontar amb laments o accions, i nosaltres els afrontem amb accions”.

De la seva banda, el gerent de Fitex (Fundació privada per a la innovació tèxtil), David Garcia, ha dit que “ens trobem en una situació molt dura i difícil” i ha apuntat que està previst que el sector tèxtil tanqui l’any amb una caiguda de les vendes d’un 40%. Per això, Garcia ha dit que necessiten ajudes de totes les administracions i més col·laboració entre el sector públic i el privat. “Si treballem junts amb uns objectius clars i tenacitat ens en sortirem segur”, ha afirmat.

Mascareta homologada

Entre els projectes d’innovació del sector del tèxtil que s’estan duent a terme a l’Anoia, Garcia ha destacat la iniciativa del model de mascareta higiènica homologada per la Unió Europea. Està previst que a finals d’aquesta setmana ja es comenci a comercialitzar a través de la plataforma www.087locallab.com. El projecte s’ha desenvolupat gràcies als recursos del Pla d’especialització Competitiu Territorial (PECT), liderat per l’Ajuntament d’Igualada, Fitex i el Clúster Català de la Moda.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*