Inici Llibres Piulades literàries: Nou Cervantes, Elsa Punset i Vador Lladó

Piulades literàries: Nou Cervantes, Elsa Punset i Vador Lladó

COMPARTIR

JOSÉ MANUEL CABALLERO BONALD, NOU PREMI CERVANTES

El poeta i narrador José Manuel Caballero Bonald ha estat escollit pel Ministeri de Cultura per ser el nou Premi Miguel de Cervantes, considerat el Nobel de les lletres hispàniques. Creat el 1975, el Premi Cervantes és el més ben dotat econòmicament, 125.000 euros i reconeix la figura d’un escriptor que amb el conjunt de la seva obra ha contribuït a enriquir el llegat literari hispànic. El nou Cervantes, José Manuel Caballero Bonald (Jerez de la Frontera, 1926), té una marcada projecció iberoamericana. Entre la seva obra poètica destaquen els llibres ‘Las adivinaciones’ (1952), ‘Memorias de poco tiempo’ (1954), ‘Pliegos de cordel’ (1963), ‘Vivir para contarlo’ (1969) i ‘La costumbre de vivir’ (1975). Bonald desprès de publicar la seva nova obra publicada aquest 2012, titulada ‘Entreguerres’, ha anunciat que ja no pensa escriure més.


ELSA PUNSET S’ESTRENA EN LITERATURA INFANTIL

Fenomen literari d’aquest 2012 amb el seu llibre ‘Una mochila para el universo’ (Destino), Elsa Punset s’estrena en el món literari infantil amb una faula sobra la ‘força’ de l’amor. Pot un lleó fer-se íntim amic d’un ocellet fins al punt de confiar-li el seu secret més gran? La resposta la tenim en aquest nou conte titulat:  ‘El león jardinero’ (Destino, 2012). L’autora aprofundeix en la ‘força dels afectes’ i reivindica ‘la màgia d’alló quotidià’ en una novel.la adreçada a ‘petits filòsofs’. Elsa Punset, filla del famós divulgador científic Eduard Punset, col.labora actualment  en el programa de La 2 de TVE ‘Redes’.

‘EL SECRET DEL GINTÒNIC’, PREMI GOURMAND AL MILLOR LLIBRE DE COCKTAILS

El prestigiós certamen ‘Gourmand World Wine Book’ ha concedit al llibre del radiofonista Vador Lladó, ‘El secret del gintònic’, el premi Cocktails Book. El lliurament del premi tindrà lloc el 23 de febrer de 2013 en una gala al Teatre Le Carrousel du Louvre. A més, gràcies a aquest guardó, el llibre podrà aspirar al ‘Gourmand Best in the World’. ‘El secret del gintònic’, publicat a principis de l’estiu del 2012 per Ara Llibres i amb pròleg de Ferran Adrià, es la primera guia en català d’aquesta popular beguda i ofereix un interessant recorregut per la història de la beguda, les marques de ginebra i tòniques existents en el mercat, dades curioses i entrevistes, entre d’altres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*