Inici Societat Piera surt al carrer en defensa de la gestió pública de l’aigua

Piera surt al carrer en defensa de la gestió pública de l’aigua

COMPARTIR

Unes 200 persones han recorregut dissabte a la tarda els carrers de Piera per reclamar la gestió pública de l’aigua a la vila sota el lema “l’aigua és un bé comú, no un negoci”. La manifestació, organitzada per la plataforma Piera per l’aigua pública i amb el suport d’Aigua és vida Anoia, ha mantingut el format de la manifestació de fa dues setmanes realitzada a Igualada. Al capdavant de la manifestació hi han anat els veïns i veïnes de diferents associacions de veïns de Piera i al darrera, en una segona pancarta, hi han anat regidors dels partits polítics del municipi que aposten per la gestió pública de l’aigua al 2022, any en que finalitza el contracte amb Anaigua. Així, han comptat amb la presència de regidors i regidores del PSC, d’Ara és Demà i Guanyem Piera, grups del consistori que són a l’oposició, però també regidors i regidores d’ERC Piera i del PDeCAT, que actualment formen govern a Piera, així com de la CUP Piera que es va presentar fa pocs dies a la vila.

Des de la plataforma Aigua és vida Anoia, asseguren que “la mobilització de dissabte ha estat un èxit perquè la ciutadania cada vegada té més clar l’aposta per la gestió pública de l’aigua i això es nota en la participació de les manifestacions”. En aquest sentit, la plataforma va afirmar al finalitzar la manifestació que “a Catalunya estem vivint una onada de municipis per la gestió pública, una onada que ha arribat amb força a Catalunya on municipis com Arenys de Munt, Terrassa o Girona ja han apostat per la gestió pública, però també a l’Anoia on en quinze dies hem viscut dues manifestacions per l’aigua pública”.

A banda, la plataforma Piera per l’aigua pública denunciava que “en el proper mandat, quan s’acabi l’actual contracte de concessió del servei a Piera amb Anaigua, els partits hauran de decidir si apostar per la gestió pública de l’aigua al municipi o continuar amb l’actual sistema”. En aquest sentit, la plataforma va avisar que “els partits polítics que no apostin per la gestió pública de l’aigua es trobaran una ciutadania mobilitzada”. És per aquest motiu que Piera per l’aigua pública va llegir un manifest en el que demanava l’adhesió als partits de l’Ajuntament de Piera per tal d’assegurar el compromís dels grups polítics del consistori per caminar cap a la gestió pública de l’aigua.

El manifest reclama la creació d’una Taula de l’Aigua per tal de fer un procés democràtic i participatiu de la gestió pública de l’aigua; la defensa de la gestió pública de l’aigua als programes dels partits polítics que s’adhereixin; l’aplicació dels resultats ciutadans davant la demanda de la gestió pública al finalitzar el contracte de concessió amb Anaigua al 2022; la defensa dels treballadors mitjançant la seva subrogació i la protecció del cicle integral de l’aigua, dels nostres ecosistemes fluvials i de tots els béns naturals. En acabar la lectura del manifest, els regidors dels grups municipals d’Ara és Demà, PSC, Guanyem Piera i ERC van signar el manifest adherint-se a les condicions ciutadanes que es reclamen.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*