Inici Societat Piera pren mesures per erradicar l’eruga processionària

Piera pren mesures per erradicar l’eruga processionària

COMPARTIR

L’Ajuntament de Piera ha impulsat diverses mesures per eliminar l’eruga processionària durant aquest estiu. El consistori ha instal·lat trampes amb feromones que pretenen evitar la reproducció de l’eruga, fent que els ous no arribin a eclosionar.

Aquest insecte construeix bosses de pèls blancs a les branques dels pins o dels cedres i que, amb la marxa del fred, baixa dels arbres en processó i pot provocar efectes urticants i al·lèrgies en persones i animals. Durant els mesos de més calor, juliol i agost, s’han instal·lat unes trampes amb feromones que eviten la reproducció d’aquesta eruga fent que els ous no arribin a eclosionar.

En el cas dels parcs públics, és al mes d’abril quan es fan fumigacions als pins i, en alguns casos, es tallen i cremen les bosses de processionària. A més, també es desenvolupen tractaments amb feromones per a atraure els mascles i reduir-ne la plaga en el futur.

Aquest any s’han reduït gairebé a la meitat les queixes dels veïns i veïnes derivades d’aquesta eruga, per raó dels efectes positius d’aquest tipus de mesures així com al fet que aquest hivern ha estat més fred que l’anterior.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*