Inici Societat Piera posarà al dia el seu sistema de sanejament

Piera posarà al dia el seu sistema de sanejament

COMPARTIR

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per millorar el sistema de sanejament de Piera per un import de 59.138 euros. S’ha fixat un termini de 10 mesos per redactar el projecte. Actualment, el sistema de sanejament de Piera està format per una depuradora de tipus biològic amb capacitat per a tractar diàriament 4.000 metres cúbics i una xarxa de col·lectors de 14,5 quilòmetres. Aquestes conduccions, que recullen les aigües residuals de la xarxa de clavegueram per transportar-les a la depuradora, transcorren dins la llera de diverses rieres que conflueixen a la riera de la Guinovarda. Els col·lectors, la majoria dels quals van ser construïts durant la dècada dels 90, requereixen diverses millores.

Segons informa l’ACA, el Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

A data d’avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa a l’Anoia, la comarca compta amb tretze depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 85% de la seva població.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*