Inici Motor Piera fa el seu major homenatge a Toni Bou

Piera fa el seu major homenatge a Toni Bou

COMPARTIR

[Img #9723]El passat diumenge, Piera va ser testimoni d’un dels homenatges més significatius oferts al pilot de Montesa, Toni Bou. Prop de mig miler de persones es van aplegar a la rotonda de la carretera B-224, a l’entrada de Piera amb cruïlla al carrer Balmes, per retre homenatge a l’esportista més il•lustre, que recentment ha conquerit el setè títol mundial de trial a l’aire lliure, catorze en total si s’hi sumen els indoor.

A l’acte hi van participar activament una vintena de trialers, els tambors [Img #9724]de la colla de diables infantil, de la colla La Tita El Fumat i els grallers dels Gegants, així com els Falcons de Piera. En una presentació impecable, a càrrec d’Elisabet Vallès, un dels moments més esperats va ser la descoberta de l’escultura a càrrec de l’alcalde, Jaume S. Guixà, amb l’ajut de les autoritats presents a l’acte, després que l’hereuet i la pubilleta deslliguessin la cinta catalana, i evidentment tot sota l’atenta mirada d’un sempre emocionat i agraït Toni Bou.
[Img #9725]
En el torn de parlaments, el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, va assegurar que “és un orgull per Catalunya poder tenir esportistes com Toni Bou per ser un exemple d’esforç i un referent com a esportista i persona. Actius com ell no en tenim gaires al nostre país i encara que no s’hagi retirat està molt bé fer-li un homenatge”.

La segona intervenció va ser la del diputat delegat d’Infraestructures, [Img #9726]Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, l’igualadí Marc Castells, que el va felicitar per “ser dels pocs catalans que tenen una rotonda personalitzada” i va fer broma afirmant “quan et retiris s’haurà d’ampliar i el consistori tindrà el suport de la Diputació perquè així es faci”.

Per la seva part, el president de la Federació de Motociclisme, Josep Abad, va animar Toni Bou a seguir lluitant “per a aconseguir més mundials tot i els canvis de normativa”, mentre que Josep-Lluís Vilaseca, persona il•lustre de Piera dedicada al foment de l’esport català, va incidir en el fet que “l’aprecia molt personalment” i va destacar que “ser el millor i durant tant de temps en un esport és una tasca molt difícil”.

Els Falcons de Piera van presentar diverses figures i, en l’última, van desplegar una lona amb una imatge del Toni en competició i el text “Toni Bou campió – Piera està amb tu!”, mentre sonava la màgica cançó We are the Champions, que l’acompanya des del seu debut com a campió mundial l’any 2007.

A banda del gran record que Bou va afirmar que s’enduria d’aquest gran dia, la regidora d’Esports, Ma Teresa Guzmán, va fer-li entrega d’una placa amb una rèplica de l’escultura en miniatura. Un cop van sonar els tambors reclamant la presència de l’homenatjat davant dels micròfons, Toni Bou va dir que “el record del dia d’avui serà inesborrable, ja que quan em retiri del trial sempre podré veure el meu esforç al llarg de molts anys, que ha estat reconegut, a més es va mostrar molt content pel reconeixement i, en declaracions als mitjans va reconèixer que “ha estat fantàstic, és un homenatge somiat. Veure el meu nom en aquesta rotonda és increïble. És una cruïlla per on passa molta gent cada dia. Això demostra  que la gent de Piera ha estat al meu costat i hi seguirà estant. M’omple d’orgull poder representar el meu poble arreu i amb actes com el d’avui encara més”. Una altra cançó de Queen, The show must go on, va voler traslladar el desig de tots els pierencs i seguidors a encoratjar-lo per seguir sumant títols, per gaudir de la moto de la manera com sempre ho fa i a continuar treballant dur per a seguir fent història.

Finalment, l’alcalde va cloure l’acte amb paraules de reconeixement al pilot pierenc i sobretot de coratge per seguir afrontant reptes. Un cop acabat l’acte, els presents van aprofitar per endur-se una instantània al costat d’en Toni i un autògraf signat a les targetes impreses especialment per a l’ocasió.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*