Inici Societat Piera ensenya a joves esportistes com fer la reanimació cardiopulmonar

Piera ensenya a joves esportistes com fer la reanimació cardiopulmonar

COMPARTIR

L’Equip d’Atenció Primària del CAP de Piera ha portat a terme fa pocs dies una acció adreçada als joves per conscienciar-los de la importància que té, per salvar vides, una bona reanimació cardiopulmonar (RCP) en cas d’aturada cardíaca. La iniciativa es va dirigir als infants de l’Agrupació Esportiva Piera, els quals van aprendre i practicar les maniobres que les professionals d’infermeria els van ensenyar.

El lema de la jornada va ser ‘Els nens poden salvar vides’. Als joves esportistes se’ls va explicar com dur a terme diverses accions: detectar precoçment una aturada cardíaca per poder avisar els serveis d’emergències, al més aviat possible, per començar la reanimació; trucar al 112 i saber què cal dir; fer compressions de qualitat o aprendre en què consisteixen les ventilacions de suport, conegudes com el ‘boca a boca’.

També se’ls va informar d’on hi ha el desfibril·lador més proper i per què cal enviar algú a buscar-lo mentre es fan les maniobres d’RCP: uns exercicis que poden ser vitals i que milloren en més d’un 60% els casos de supervivència davant una aturada cardíaca.

La iniciativa es va fer es va fer realitat amb la col·laboració de l’entitat esportiva i de l’Ajuntament de Piera.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*