Inici Festes Piera clou el mes de l’oli amb la Festa de la Rosta

Piera clou el mes de l’oli amb la Festa de la Rosta

COMPARTIR

El diumenge 11 de novembre va tenir lloc l’activitat Del trull al plat! programada dins els actes del Mes de l’oli, organitzats per la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament. En aquesta ocasió, el molí d’oli de Cal Nasi obria les portes del molí ubicat al polígon industrial per ensenyar al públic el procés d’elaboració de l’oli des de la recol·lecció de les olives fins al moment d’envasar-lo. La visita guiada per a grups de 10 persones va ser la tònica del matí, durant l’esmorzar popular que va oferir l’organització d’aquest acte popular.
 
[Img #2275]El diumenge 18, la 5a Festa de la Rosta va reunir diferents empresaris que van oferir degustacions d’oli nou, olives i olivada, una mostra de productes agrícoles i altres relacionats amb l’oli, un taller d’elaboració de sabó i xampú, propietats terapèutiques de la flor de l’olivera en les flors de bach i una zona infantil amb inflables. La festa, presentada per l’exhereu de Piera, Enric Almirall, va comptar amb molts visitants que van passar per la nau de Cal Sanahuja, d’una banda encuriosits i, de l’altra, amb ganes de participar i compartir amb els seus veïns i coneguts aquesta jornada.
 
Al migdia, es van lliurar els premis del 4tConcurs d’Aparadors i també els del Concurs d’Allioli. Aquest any 2012, els comerços presentats a concurs van ser catorze i els guardonats: Urbana Estilistes, Mar Studio’s i Herboristeria l’Espígol. Un altre jurat va deliberar sobre els cinc alliolis que es van lligar allà mateix, premiant els tres millors amb un davantal commemoratiu de la festa i una garrafa d’oli. Finalment, el regidor d’Empresa i Ocupació, Josep Llopart, i la mà innocent de la pubilleta de Piera, Júlia Escayol, van repartir la sort entre els presents, que havien obtingut els números per a la rifa de diferents garrafes d’oli a l’estand dels Falcons de Piera, que oferien un tast d’oli novell amb pa torrat.
 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*