Inici Festes Piera celebra Sant Nicasi

Piera celebra Sant Nicasi

COMPARTIR

El passat cap de setmana es va celebrar la Festa Major d’Hivern a Sant Jaume Sesoliveres. La coneguda com a festa de Sant Nicasi es commemora el primer diumenge del mes de febrer, tot i que es van programar activitats diverses durant tot el cap de setmana. Dissabte no va faltar un vermut musical i propostes per als més petits, com una sessió de contacontes i una xocolatada. De cara al vespre, teatre, amb l’obra Erbeste, boja per complaure, i una nit de festa amb música fins ben entrada la matinada.

Diumenge al migdia va ser el moment més esperat de la celebració amb la renovació del vot de poble i una missa en honor a Sant Nicasi que va estar oficiada pel bisbe de Sant Feliu, Monsenyor Agustí Cortés Soriano. Seguidament es va fer una processó durant la qual van acompanyar la imatge del sant els Eixerits Geganters de la Vila de Piera, els Desterrats de Vilanova i la Geltrú i els Gegants de la Creu Alta de Sabadell. A la tarda, bingo popular i el ball de cloenda.

La festa de Sant Nicasi compta amb més d’un segle de tradició. Va ser l’any 1889 quan una plaga de pesta va provocar una gran mortalitat infantil i el poble es va encomanar al sant, comprometent-se a fer aquesta celebració el dia 1 de febrer si no morien més nens. A partir de 1970 la festa es va traslladar al primer diumenge del mes i és tradició que siguin les persones que han tingut fills en els darrers dotze mesos les que treguin la imatge del sant i la portin en processó pels carrers de la vila.

FER UN COMENTARI

*