Inici Destacats Pícnic per la República apunta a CaixaBank com a “còmplice de la...

Pícnic per la República apunta a CaixaBank com a “còmplice de la repressió”

COMPARTIR

Prop d’un centenar de persones han participat aquest dimecres a la tarda de la primera acció organitzada pel Pícnic per la República a l’Anoia. El col·lectiu havia fet una convocatòria a les 6 de la tarda a la Plaça de l’Ajuntament sense desvetllar l’objectiu de l’acció, tot convidant a portar gomets i post-it.

Un cop a la plaça, els participants han anat fins a l’oficina de Caixa Bank a la Rambla General Vives d’Igualada, que han omplert de gomets i post-its amb diferents protestes escrites a l’exterior i al vestíbul de l’oficina.

El Pícnic per la República acusa Caixa Bank -rebatejada per a l’ocasió com “FatxaBank”- de ser “còmplice de la repressió” i d’haver traslladat la seva seu social fora de Catalunya després de l’1-O com a “mesura de pressió política”.

A través d’un manifest distribuït entre els participants i els vianants que passaejaven per la zona, el Pícnic per la República recorda que CaixaBank “té vincles molt forts amb la casa Reial”, fins al punt que Cristina de Borbó “encara figura com a responsable de l’àrea internacional”. Asseguren que l’entitat també inverteix 105 milions d’euros en crèdits a empreses armamentístiques i que acumula més de 5.000 pisos buits “productes d’execucions o desnonaments hipotecaris”.

FER UN COMENTARI

*