Inici Destacats Picabaralla entre ERC i PSC al voltant dels treballadors afectats pel confinament...

Picabaralla entre ERC i PSC al voltant dels treballadors afectats pel confinament de la Conca d’Òdena

COMPARTIR
Controls als accessos d'Igualada. Estefania Escolà / ACN

ERC Anoia ha proposat aquest diumenge un front comú per exigir al govern espanyol la baixa laboral pels treballadors de fora la Conca, una proposta que ha rebut una contundent crítica per part del PSC, que acusa els republicans anoiencs de mentir.

Esquerra Republicana de l’Anoia proposa un “front comú” amb “totes les forces polítiques de l’Anoia que s’hi vulguin afegir” per “exigir” al govern de l’estat espanyol que “d’una vegada per totes” faci possible que els treballadors de fora de la Conca que no van poder anar a treballar mentre va durar el confinament perimetral tinguin dret a la baixa laboral. En aquest sentit el president comarcal d’ERC, David Alquézar, ha assegurat que “és una autèntica vergonya que milers de treballadors de l’Anoia que no van poder anar a treballar a dins de la Conca per una força major, pel confinament perimetral, a dia d’avui encara no tinguin resolta la seva situació laboral” i explica que “és inconcebible que el govern espanyol de Pedro Sánchez deixi penjats als ciutadans i no els hi ofereixi la baixa laboral, que és una qüestió de sentit comú”.

En aquest sentit Alquézar també es mostra “perplex” davant “la passivitat del PSC de l’Anoia sobre aquesta qüestió” i ha assegurat que “cal que el PSC anoienc també estigui al costat dels treballadors de fora de la Conca perquè tinguin dret a la baixa laboral es mostrin indiferents o passius”. Alhora Alquézar destaca que “la majoria de forces polítiques de la comarca de l’Anoia, com JxCAT o grups municipals independents, sí que han estat a l’alçada i han exigit bé directament o bé a través dels seus electes al congrés dels diputats una solució per aquest tema”, i des d’Esquerra segueix explicant que “malgrat les possibles diferències que tinguem amb altres formacions polítiques, ara és hora de remar junts i de defensar els drets laborals dels anoiencs i anoienques, no és el moment pel partidisme”. Finalment el president d’Esquerra Anoia “convida” al PSC de l’Anoia a treballar junts per resoldre aquesta situació i a “deixar de banda les directrius que els hi puguin arribar per part del seu partit des de Madrid”.

El PSC acusa ERC-Anoia de mentir i d’utilitzar políticament la situació laboral dels treballadors de fora la Conca

Sobre aquest comunicat de premsa d’ERC, la Federació del PSC a l’Anoia s’ha mostrat sorpresa perquè considera que està “ple de mentides i acusacions falses”. Els socialistes lamenten que es vulgui fer partidisme d’una qüestió que, a més, ja estan demanant de manera conjunta els alcaldes de la Conca d’Òdena de diferents colors polítics “sense confrontacions partidistes com les que sí que desprèn el comunicat dels republicans”. El PSC recomana a la direcció d’ERC-Anoia “que aprengui” dels alcaldes del seu partit d’Òdena, Jorba i Castellolí que treballen de manera coordinada i amb lleieltat institucional amb la resta d’alcaldes de la Conca, tan del PSC, de JxCat i de grups independents.

El PSC-Anoia lamenta que ERC no expliqui “que va ser la consellera de Salut, Alba Vergés, qui en una resolució oficial signada amb data del 22 de març va oblidar demanar la baixa laboral pels treballadors de fora la Conca d’Òdena que no poguéssin accedir al seu lloc de treball mentre va durar el confinament perimetral”. Segons el PSC, Vergés “només va demanar al govern de l’Estat que aquesta mesura afectés els treballadors de dins la Conca, cosa que el govern de l’Estat va tramitar, i en cap moment va sol·licitar de manera oficial que aquesta baixa també fos pels treballadors de fora de la Conca”.

Els socialistes demanen a ERC que, si de veritat volen solucionar la qüestió i fer un treball conjunt, “no cal que facin comunicats intentant despistar la ciutadania i explicant falsedats en un intent inútil de repartir culpes”.

El PSC entèn que aquest “comunicat està fora de lloc i que és una relliscada fruit del desconeixement que no aporta absolutament res en l’actual situació de crisi”.

COMPARTIR

5 COMENTARIS

 1. Bon dia
  El que demanaria es menys fred de peus al Psc i aportar algun treball en favor de la conca d’òdena
  Per mi son els grans desapareguts, malgrat tenir ministres al govern espanyol…

 2. És molt fort això del psc… són al govern d’espanya (aquesta que tant ens estima!) i no han sigut capaços d’aconseguir res per l’anoia… que fort… és molt fort…

  Primer no volien confinar
  Després no permetre que la conca es confinés en grau 2
  Llavors van tardar un mes a acceptar les baixes laborals de la conca
  Ara no permeten la baixa laboral a la gent de fora la conca…

  …i a sobre tenen la barra d’indignar-se pq algú els hi diu alguna cosa. Sou una VERGONYA!

 3. ERC té fred de peus del PSC i necessita treure el cap amb alguna atzagallada com aquesta…. per dissumular el paper de la consellera Alba Vergés… potser que treballin més i no critiquin tan

 4. Hoy me notifica mi empresa que no cobraré y me confinaron el 12 de marzo en igualada sin baja laboral el 25 de marzo me incluieron en el ERTE
  y no cobrare nada asta junio
  ERTE: Adjuntamos calendarios de aplicación ERTE de los meses de Marzo y Abril (este pendiente de ratificar la Sem-18. Nomina Abril: A la vista de que el SEPE no abonara la prestación de Abril hasta el mes de Junio y la duda de que abone los días de Marzo, se estan valorando varias opciones. No dire una barbaridad por la censura pero esto es injusto y una traicion al pueblo

FER UN COMENTARI

*