Inici Destacats Les persones a l’atur d’Igualada rebran una targeta per gastar 100 euros...

Les persones a l’atur d’Igualada rebran una targeta per gastar 100 euros en establiments locals

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada distribuirà targetes de prepagaments amb una càrrega de 100€ entre les persones de la ciutat en situació d’atur i que figurin com a demandants d’ocupació. Les persones que rebin la targeta podran efectuar despeses entre els comerços que s’han adherit a la campanya fins assolir l’import indicat. La iniciativa, impulsada amb l’objectiu d’ajudar un col·lectiu vulnerable com el de les persones que no tenen feina, s’inclou en marc de les actuacions de dinamització del comerç.

La campanya d’adhesió dels comerços es va iniciar a finals de gener i romandrà activa fins el proper 26 de febrer. Es poden adherir a la campanya el comerç minorista i el sector de la restauració. Per fer-ho, cal emplenar la sol·licitud que es troba disponible en el portal de tràmits de l’Ajuntament d’Igualada o bé presencialment demanant cita prèvia.

A efectes pràctics, per als comerços, bars i restaurants adherits, el fet de participar en la campanya no suposarà cap gestió extra. Aquestes targetes prepagament tenen el mateix funcionament que les targetes bancàries, amb l’únic condicionant que només funcionen amb els terminals de pagament dels comerços adherits.
Per altra banda, el procediment d’adhesió del col·lectiu beneficiari és similar al dels comerços. Aquelles persones que ho vulguin fer de manera telemàtica, poden fer-ho a través del portal de tràmits de l’Ajuntament d’Igualada i, aquelles que ho prefereixin efectuar de manera presencial poden demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Els requisits per a l’obtenció de la targeta son estar empadronat a Igualada, amb una antiguitat mínima des del 31 de gener de 2021, i trobar-se en situació d’atur i en situació de demandant d’ocupació no ocupat (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) des d’abans del dia 1 de febrer del 2021.

El projecte finalitzarà una vegada s’hagin repartit totes les targetes prepagament i hagin estat utilitzades pels seus beneficiaris. En total, tant per als sectors del comerç i restauració com per al col·lectiu de demandants d’ocupació no ocupats, suposarà un impacte econòmic de més de 250.000€.

Aquesta iniciativa va ser proposada pel grup municipal Igualada Som-hi a canvi del seu suport al pressupost d’enguany de l’Ajuntament de la ciutat. El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “aquesta proposta que vam aconseguir introduir al Pressupost té un objectiu molt clar: ajudar, alhora i amb una mateixa mesura, dos sectors molt afectats per la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 com són el petit comerç i la restauració i les persones que ja estaven sense feina o que s’hi ha quedat durant aquest període. Hem de recordar que l’atur de la ciutat ha crescut en més de 600 persones des del mes de març arribant fins a les 2.848 en aquests moments”.

Cuadras afegeix que “estem molt satisfets de veure que aquelles propostes que fem des del PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, es posen en marxa i som útils a la ciutadania. Un cop fetes les inscripcions dels comerços i restaurants i de les persones sense feina, arribarà el moment de la distribució de les targetes i esperem que el cercle de compra local que aconseguirem a través dels 270.000 euros de la mesura sigui una bona injecció econòmica que ajudi el comerç, els restaurants i les persones sense feina tot promovent les compres locals”.

FER UN COMENTARI

*