Inici Societat Personal dels serveis socials de Vilanova del Camí condemna l’agressió a una...

Personal dels serveis socials de Vilanova del Camí condemna l’agressió a una treballadora de Salt

COMPARTIR

Aquest divendres al migdia s’han fet aturades de 15 minuts, a dos quarts d’una del migdia davant dels centres de treball de serveis socials de Catalunya, en defensa dels professionals de serveis socials i en contra de la violència ocupacional que pateixen. A Vilanova del Camí també s’ha secundat l’aturada i s’ha fet la lectura d’un manifest per part de les treballadores de Serveis Personals de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

Eren dos quarts d’una del migdia quan es convocaven les concentracions unitàries davant dels centres de Serveis Socials dels ajuntaments, consells comarcals, diputacions i centres de Treball de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya.

A Vilanova del Camí el personal de Serveis Personals ha llegit un manifest dels Col·legis Professionals de Treball Social, Psicologia i Educadores i Educadors Socials de Catalunya per lamentar i condemnar l’agressió patida per una companya dels Serveis Socials de Salt (Gironès) el passat divendres.

Les condicions de desprotecció en què desenvolupen la seva feina d’atenció directa, segons afirmen, els situa “en un entorn d’inseguretat que ens exposa a agressions i ens porta a treballar amb por i, en ocasions, fins i tot amb angoixa”. Malgrat ser una realitat que va en augment, “pocs municipis compten amb protocols d’actuació davant d’una agressió i la resposta institucional no sempre és satisfactòria”.

Els Col·legis Professionals que representem les treballadores i els treballadors dels Serveis Socials reclamem seguretat i protecció a la feina, així com unes condicions laborals que els permetin desenvolupar la tasca amb les màximes garanties de qualitat vers la ciutadania. “El context socioeconòmic dels darrers anys, amb un fort increment de la demanda i la infradotació crònica dels serveis socials, ha agreujat les desigualtats alhora que dificulta donar-hi una resposta adequada”, asseguren.

També des dels sindicats CCOO i UGT han condemnat l’agressió i manifestat la solidaritat vers la treballadora, la seva família i amics, “així com a la resta de professionals de serveis socials que dia a dia duen a terme el seu treball amb la màxima implicació i professionalitat, alhora que posen de manifest la precarietat existent en el sector”.

Segons afirmen des dels sindicats “massa sovint, se’ls atribueix a aquests professionals responsabilitats que no els corresponen en bé de l’èxit de polítiques poc efectives, improvisades i a la manca de recursos per poder donar la resposta social adequada”. Per aquests motiu, CCOO i UGT consideren “que és del tot necessària la presa de consciència i el suport dels poders públics, dels agents socials i de la ciutadania, per reforçar el Sistema Públic, on el major actiu del qual són les persones que es dediquen a garantir els drets socials de tota la ciutadania”.

FER UN COMENTARI

*