Inici Destacats Pere Aragonès inaugura el nou parc industrial de B&B Trends i Ondulados...

Pere Aragonès inaugura el nou parc industrial de B&B Trends i Ondulados Carme a Montbui

COMPARTIR

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest dimarts el nou parc industrial de B&B Trends, propietari de la marca Ufesa, a Santa Margarida de Montbui. L’acte ha comptat també amb la presència de la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, i del delegat territorial del Govern al Penedès, David Alquézar.

Aragonès ha refermat el “compromís del Govern amb la reindustrialització de Catalunya” i ha subratllat “l’esforç col·lectiu que estem fent com a país, amb el Pacte Nacional per la Indústria, que dibuixa un full de ruta compartit, que significarà noves inversions, noves empreses i nous llocs de treball.

Pere Aragonès ha afirmat que “si volem ser un país industrial, el Govern ha d’incorporar aquesta mentalitat i actuar com un estat emprenedor”. Ha assenyalat que “el nostre objectiu és que Catalunya recuperi la condició d’una de les zones més industrials d’Europa”. I ha explicat que “en aquests moments el 20% del PIB és industrial i el nostre objectiu és arribar al 25% l’any 2030”.

El nou parc industrial de BB&Trends, per a la distribució de petits aparells electrodomèstics, ha suposat una inversió de 22 milions d’euros i la creació d’un centenar de nous llocs de feina. El Govern de la Generalitat, a través de la Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball, n’ha aportat un ajut de més d’1,5 milions d’euros per a la inversió i per a la contractació de personal, en el marc de l’instrument de suport a la reindustrialització que va desenvolupar el passat 2021 com a actuació prioritària del nou Pacte Nacional per a la Indústria.

El president Aragonès ha expressat la seva “satisfacció pel creixement d’empreses com aquesta, que significa també creació de llocs de treball” i ha agraït la seva “aposta pel territori, per localitzar producció industrial a Catalunya. Són empreses nascudes al país, però amb perspectiva global i que, sense cap mena de dubte, desperten tot el nostre orgull”, ha reblat.

El projecte inaugurat també inclou un nou hub logístic de 7.500 m2 per a la distribució de la marca Ufesa a tot Europa, triplicant la capacitat actual d’emmagatzematge i distribució de la companyia. El nou centre està dotat de sistemes de gestió avançats amb radiofreqüència i tecnologia RFID. Aquesta primera fase també s’inclou l’ampliació del laboratori de I+D+i, la creació d’un Servei d’Atenció al Client Centralitzat i un centre de reciclatge d’aparells i residus elèctrics per fomentar la sostenibilitat i l’aposta de l’empresa pel respecte al medi ambient.

El nou parc també inclou la nova fàbrica de l’empresa Ondulados Carme, propietat dels mateixos accionistes, que ocupa la parcel·la contigua. L’empresa, dedicada a la fabricació de planxa de cartró per als mercats del packaging i indústries gràfiques, amplia així la seva capacitat productiva amb les noves instal·lacions, passant de 40 a 140 milions de metres quadrats.

FER UN COMENTARI

*