Inici Destacats Pep Vallès rep un dels Premis Arlequí, els reconeixements al teatre amateur

Pep Vallès rep un dels Premis Arlequí, els reconeixements al teatre amateur

COMPARTIR

La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya ha fet públic el veredicte de la 18a edició dels Premis Arlequí 2019 –els guardons s’haurien d’haver lliurat el 2020, però la pandèmia ho va impedir-, que distingeixen persones i entitats que treballen a favor de les arts escèniques no professionals. El jurat, format per Josep Maria Porta, president, Jaume Ventura, Magda García, Oriol Alonso, Joaquim Castelló, Marc Pont, Ramon Costa, i Josep Mayolas han valorat les propostes que diferents grups federats i coordinadores han fet arribar al jurat, en uns moments en què tot el sector cultural pateix els efectes de la pandèmia i s’ha de reinventar per garantir el seu futur. L’acte de lliurament dels guardons podrà seguir-se el dissabte 13 de febrer (20.00 h) a través del canal Youtube de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

“Certament, la pandèmia ha afectat a tots els sectors de la nostra societat. Nosaltres no en som aliens. Ens hem trobat en un moment en què el vent s’ha aturat i ens ha tocat remar: Un cop hem assumit que no podíem dur a terme les activitats previstes de la manera en què les havíem previst, hem optat per canviar-ne el format i la virtualitat s’ha imposat en molts casos, o directament, per generar-ne de noves”, explica a Tornaveu el president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Antoni Font, que remarca la posada en marxa de la I Jornada de Teatre Breu, el Festival Big Bang, xerrades i de formacions virtuals. “Aquesta és la nostra manera d’adaptar-nos a cada moment per tal de procurar mantenir l’activitat dels nostres grups”, afegeix.

I quins són els guardonats? El premi Arlequí a l’entitat o grup amateur ha estat atorgat al Grup d’Amics del Teatre d’Ullastrell, GATU, d’Ullastrell.  Creat el 1976 per una colla d’amics d’Ullastrell i units per l’afició al teatre, disposa de diferents seccions: els adults, els joves, els gatets i els minigatets. El seu darrer espectacle creat i dirigit per membres del grup, Bruna, ha estat guardonat amb diferents premis tant locals com nacionals.

El premi Arlequí a la persona és per a Pep Vallès Sanmartí, per la seva “contribució altruista a favor de les institucions de cultura popular, i molt especialment el seu ajut i col·laboració en la constitució i consolidació del grup de teatre de l’Ateneu Igualadí, a més del seu treball en bé del teatre comarcal durant més de cinquanta anys en diferents poblacions, grups, escoles, i centre penitenciari de l’entorn”, diu el jurat. En la categoria professional, el premi ha estat per a Montse Miralles, que inicia el seu camí com a actriu el 1972, amb una trajectòria també en la direcció escènica.

Pel que fa al premi al foment del teatre infantil i juvenil, el guardó ha estat per a Cràdula Teatre, per la “definició plena del que vol dir treball en equip i bona feina amb joves i infants, amb espectacles on la interrelació amb altres entitats del seu territori és notòriament sensible”.

La categoria especial ha recaigut en Montserrat Condeminas i Bosch: “En moments complicats i difícils, va acceptar el repte, a petició i proposta, abans no va traspassar, d’en Josep Rafecas, d’assumir la presidència de la Federació. El camí no ha estat gens planer amb tot el que la societat ha viscut: des de l’aplicació de l’article 155 a l’autonomia del país, la pròrroga de pressupostos de la Generalitat durant tres anys, la pandèmia global i la mateixa tasca de presidir una federació en situacions gens senzilles. Per les seves hores de dedicació, la seva bona paraula, la seva fermesa i el seu compromís i amor al teatre”.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*