Inici Teatre ‘Pel davant i pel darrera’ clou el cicle de teatre amateur anoienc...

‘Pel davant i pel darrera’ clou el cicle de teatre amateur anoienc al Teatre de l’Aurora

COMPARTIR

[Img #8657]La Companyia de teatre “La Brillante”, de Castellolí, és l’encarregada de tancar el Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora, amb Pel davant i pel darrera.

Hi ha comèdies que mai passen de moda, veritables clàssics que periòdicament reapareixen a les cartelleres i que els espectadors no es cansen de veure. Aquest és el cas de Pel davant i pel darrera, l’esbojarrada comèdia de Michael Frayn que, després de més de trenta anys de ser estrenada a Londres continua sent tot un èxit, ha estat traduïda a una trentena d’idiomes, representada en més de 50 països i vista per més de dotze milions d’espectadors d’arreu del món. Ara arriba al Teatre de l’Aurora per tancar un reeixit cicle de teatre amateur pel qual han passat, al costat del grup de Castellolí, les companyies Grup de Teatre la Barraca de Copons, el Grup Teatral de Capellades i els igualadins Caràcters Teatre.

Pel davant i pel darrera són dues comèdies en una i ens mostra, pel davant, com una companyia representa un vodevil i, pel darrera, amb el decorat girat, assistirem a la farsa delirant que té lloc darrere l’escenari, on actors i actrius viuen i pateixen un seguit de despropòsits. Tal i com explica Joan Miquel, director del muntatge, “els espectadors veuran una comèdia amb molta acció, realment el ritme d’aquest espectacle és frenètic, i tal i com diu la sinopsi, es tracta d’una companyia de teatre que pel davant interpreta sense massa encert una obra còmica anomenada Ya no se donde tengo la sardina, i pel darrera el públic coneixerà com aquesta companyia viu un seguit de situacions i de relacions, on entra en joc la personalitat de cadascun dels actors”.

Pel davant i pel darrera és teatre dins el teatre, fet que “permetrà al públic posar-se a la pell dels actors, ja que tindrà la oportunitat de veure el teatre des de les bambolines” assenyala Joan Miquel, que també forma part del repartiment d’una obra que ha estat considerada com una de les millors comèdies de la història. Segons Joan Miquel, “el fil conductor es tan purament còmic, i és tant ric d’accions que es tracta d’una comèdia que difícilment passarà de moda. No ens podem atrevir a dir que sigui la comèdia més divertida de la història, ja que el gènere és molt extens, el que sí podem afirmar és que aconsegueix fer-te desconnectar de les cabòries del dia a dia, enganxa i et posa de bon humor”. La possible clau de l’èxit de Pel davant i pel darrera recau, segons el director, “en que hi passen tantes coses que amb una vegada de veure-la no n’hi ha prou, i a cada ocasió es descobreixen nous gags. De fet tot i que nosaltres ens la coneixem en tot detall, encara ara a cada assaig o a cada representació ens fem un fart de riure. Es genera un clima molt alegre”.

Funcions

Les representacions de Pel davant i pel darrera es faran el dissabte 13 a les 22 h. i el diumenge 14 de juliol a les 19 h. Les entrades (10 € i 8 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir de manera anticipada per Internet a la web del Teatre de l’Aurora i també a la taquilla del teatre (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*