Inici Destacats El PDeCAT dels igualadins Àngels Chacón i Marc Castells es queda fora...

El PDeCAT dels igualadins Àngels Chacón i Marc Castells es queda fora del Parlament

COMPARTIR
La cap de llista del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, acompanyada d'altres membres de la candidatura aquest diumenge a la nit. Job Vermeulen / ACN

La cap de llista del PDeCAT a les eleccions, la igualadina Àngels Chacón, ha lamentat els resultats del partit als comicis. «No podem estar contents. No hem assolit l’objectiu d’entrar al Parlament», ha manifestat la candidata en una roda de premsa des de l’Hotel Catalonia Plaza de Barcelona. L’exconsellera d’Empresa i Coneixement ha lamentat que l’independentisme no estigui «condicionat» per una força «de centre», però ha assegurat que la política és una «cursa de fons» i que l’espai representat pel partit demòcrata «seguirà existint». Per altra banda, la candidata ha celebrat la consolidació de la majoria independentista al Parlament i ha lamentat la irrupció de Vox, que «polaritzarà» els debats i «distorsionarà» el contingut.

A dos quarts de dotze de la nit, Chacón ha comparegut entre els aplaudiments dels militants. La candidata ha reconegut que el PDeCAT tenia una «repte difícil» per endavant i «poquíssim temps» per dur-lo a terme. «Hem optat per tenir veu pròpia, però hem anat molt justos», ha manifestat.

Tot i això, la cap de llista ha assegurat que la formació és un «partit amb projecte», amb «força» als municipis i amb «veu pròpia» al Congrés dels Diputats. Chacón també ha agraït la «confiança» als més de 75.000 votants del partit i ha assegurat estar «molt orgullosa» d’aquest i de les persones que en formen part.

La candidata ha comparegut davant la premsa per valorar els resultats de les eleccions, acompanyada del president del partit, David Bonvehí; els números dos i tres per la demarcació de Barcelona, Joana Ortega i l’alcalde d’Igualada Marc Castells, respectivament; el diputat Ferran Bel, i el director de campanya, David Font, entre altres.

Bonvehí ha assegurat que el partit ha tingut «la millor candidata» dels comicis, però ha reconegut que «no ha estat suficient» per assolir els objectius marcats. «El partit volia fer-se gran», ha afirmat.

El president ha anunciat la convocatòria d’una reunió de la direcció executiva nacional aquest dilluns i ha assegurat que durant aquesta setmana els òrgans interns valoraran els resultats de les eleccions i prendran decisions. De totes maneres, ha afirmat que el partit té «ganes de continuar endavant» i «defensar» el projecte.

Després de les intervencions, de poc més de cinc minuts en total, els militants del partit han aplaudit els candidats i s’han acostat a donar-los suport. Durant la nit electoral, l’ambient a la sala de l’Hotel Catalonia Plaza ha estat tens i, després de la compareixença, hi hagut també plors d’alguns dels assistents.

Marta Casado Pla / ACN

9 COMENTARIS

 1. La pobra Chacon la van portar enganyada, perquè denunciar les trapellades dels seus antics socis havent estat ella en el nucli del desgavell és poc edificant. Tanmateix tenen el que es mereixen doncs estar avalats per aquell vanitós i prepotent el tal Mas Gavarró posseïdor d’un currículum farcit de fracassos (es va carregar un partit, una coalició, va posar aquell fanàtic (avui fugit a wcloo) al capdavant del guió que va enfonsar aquest país, es garantia de fracàs.
  Però com que «no hay mal que por bien no venga» aquesta patacada anirà bé per aquell noiet que fa d’alcalde i que de cop li han frenat l’ambició donant-li una lliçó d’humilitat, que li convé.

  • No se puede decir mas claro. Ahora solo queda que el Noiet no gane las elecciones municipales en Igualada, y se tenga que buscar un curro para ganarse las Garrofes, O bien Afiliarse a ERC o Junts x Cat. Haber si le colocan en algún sitio, que se lo pueda llevar crudo, sin doblar el espinazo,

   • A este chaval no se le conoce ni oficio ni beneficio, desde la adolescencia que se rastrea por los pasillos que conducen a la caja de los dineros públicos, pero como mercenario que es del tema seguramente ahora cambiará de camisa porque a éste lo unico que le interesa es salir en la foto y vivir del cuento. Acuerdate que se fue a WCLoo a besar los pies del procesado-rebelde y despues se pasó al otro bando pensando que siendo pocos los candidatos él se llevaria la palma. Verlo en las filas del paro seria lo deseable.

 2. Al carrer! El partit del 3% mort i enterrat! La millor notícia. Se sentien orgullosos d’això, doncs la ciutadania de Catalunya no!
  Campanya agressiva contra Junts i la CUP..no pròpia d’un partit de centre (que deien dir).

  L’Angels, sap greu, perquè l’han encorsetat en aquest paper…quan ella no és així. En comptes de tirar juntsxcat, per fidelitat al seu amic Marc, ha tirat la seva carrera política a la brossa.

  I Castells que pensava que era el Messies, se n’ha adonat que ni tan sols ha pogut ni quedar al top-3 a la seva ciutat. Aviso para navegantes, mr Castells. No vagi tant fort, sigui menys populista, no sigui cas que la seguent derrota ja sigui a l’alcaldia i el partit quedi totalment enterrat.

  Rabietes de nens petits. Males decisions. I al carrer!

 3. He tingut un disgust que no surti la igualada Àngels Chacón (qui li pagarà el sou ara?), pro una alegria que no surti el Sr. Marc Castells, doncs ja te prou ta feina fent d’alcalde de una ciutat que te molt abandonada (neteja, manteniment de carrers, manteniment de faroles, brigada municipal, funcionaris municipals, barri del Rec, i un llarg etc.).

 4. Es de Risa, que mientras Chacón se queda fuera del Parlament, Alba Vergés, ocupe un Escaño, y sea de nuevo consellera en el Gobernet.
  Es todo, el mundo al Revés.
  Según Chacón, el presupuesto de la Conselleria que llevaba, estaba entorno a 256 Millones de euros al Año, Mientras el presupuesto de la Generalitat, ronda los 46 Mil Millones de Euros.
  Los gobiernos de los últimos ocho años, solo han regado de Millones he infraestructuras, los pequeños Municipios de Lleida y de Girona, donde la ley electoral de Cataluña. Mientras el resto de las comunidades Autónomas tienen todas, sus leyes electorales actualizadas a los tiempos actuales. Cataluña se rige por la » Ley Orgánica 5/1985. del 19 de Junio del Régimen Electoral General» Boletín Oficial del Estado.
  { Número 147 – De 20 de Junio de 1985 }
  Por tanto, nunca podrá gobernar el partido con mayor número de Votos,
  porque por dicha ley, otros partidos que no tuvieron mayoría de Votos, pueden obtener más escaños.
  Para sacar un Escaño en Barcelona, son necesarios 49.358 Votos.
  En Tarragona son necesarios 32.301 Votos.
  En Girona. 31.285 Votos por cada Escaño.
  Mientras que en Lleida son necesarios 21.019 Votos Por Escaño.
  Blanco y en Botella, pue eso Leche.

FER UN COMENTARI

*