Inici Destacats Patronal i sindicats reclamen solucions per als treballadors de fora de la...

Patronal i sindicats reclamen solucions per als treballadors de fora de la Conca afectats pel confinament

COMPARTIR

El govern espanyol ha publicat el Reial Decret 11/2020 que modifica l’anterior i que contempla la baixa per a les persones confinades als municipis de la Conca que treballen fora en sectors no afectats pel RD 463/2020 de 14 de març, és a dir en sectors no essencials.

Amb la nova redacció el confinament perimetral es considerarà una situació assimilada a accident de treball. En principi el procediment per demanar la baixa d’aquests treballadors és el mateix que el ja previst pels treballadors essencials i es tramita a través dels ajuntaments on el treballador estigui empadronat.

Per tant, es resol part de la situació de molts treballadors confinats, però no se soluciona la situació dels treballadors de fora de la zona confinada que tenen el seu lloc de feina als municipis afectats.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia, celebren que s’hagi donat una resposta “tot i que lamentem que sigui parcial, i seguim constatant que continuem trobant-nos en una situació d’indefensió i desprotecció molt gran per part de l’administració: necessitem solucionar, el més aviat possible, la situació dels treballadors i treballadores de fora de la zona confinada que treballen als municipis que han estat afectats pel confinament: Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui”.

Per la seva banda, el sindicat CCOO celebra la mesura però també lamenta la manca de solucions per als treballadors residents fora del perímetre que va estar confinat durant 24 dies: “continuarem fent les gestions, exercint pressió i negociant amb el Departament de Treball i Sanitat de la Generalitat de Catalunya i amb els Ministeris d’Inclusió i Seguretat Social i el de Treball per tal de donar una sortida satisfactòria a aquesta situació que encara deixa en situació de desprotecció i indefensió a un nombre rellevant de persones treballadores del nostre territori”.

Des del sindicat afegeixen que continuaran assessorant a les persones treballadores i “reivindicant totes aquelles mesures de salut i seguretat per exercir el treball i d’altres que permetin salvar ocupació, teixit productiu i protecció social per les persones treballadores i sectors més vulnerables”.

Finalment, CCOO també considera que el futur socioeconòmic de l’Anoia i de la Conca d’Òdena exigirà “un fort compromís, acords i una aposta clara per la concertació social dels diferents agents socials, econòmics i polítics per reactivar l’economia amb criteris de justícia i cohesió social”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*