Inici Cultura El patrimoni de l’Anoia obre portes

El patrimoni de l’Anoia obre portes

COMPARTIR

Molts elements patrimonials de la comarca de l’Anoia se sumen aquests dies a les Jornades Europees de Patrimoni, iniciativa engegada el 1991 que pretén divulgar entre la ciutadania els monuments amb visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions i altres activitats gratuïtes.

IGUALADA

Un any més, les Jornades Europees del Patrimoni ofereixen l’oportunitat de visitar a Igualada l’església de Sant Jaume Sesoliveres acompanyats d’un guia. L’activitat serà gratuïta, no necessita inscripció prèvia i tindrà lloc diumenge vinent, 14 d’octubre. L’hora i el punt de trobada seran les 11:30h a l’entrada de l’edifici.

Sant Jaume Sesoliveres és un dels elements de la ciutat catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). En les parets d’aquesta església, ubicada en la ruta del Camí de Sant Jaume, s’hi pot llegir la seva història, des del seu naixement quasi mil·lenari o l’aprofitament del primer pis com a graner fins a la destrucció a causa d’un terratrèmol. La construcció data de finals del segle XII i va ser restaurada entre el 1993 i el 1995, procurant una lectura històrica de l’edifici. Acompanyats pel guia, els visitants coneixeran els trets característics de la construcció original romànica, detalls històrics i l’evolució constructiva posterior. També podran accedir al pis superior, des del qual es veuen unes bones vistes.

SANTA MARGARIDA DE MONTBUI

Aquest proper cap de setmana, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) es duran a terme a La Tossa de Montbui sengles jornades de portes obertes al recinte (entre les 10.30 i les 13.30 hores), així com una visita guiada, la qual tindrà lloc el proper diumenge a les 12 del migdia. L’activitat inclourà un recorregut pel conjunt patrimonial de La Tossa de Montbui, on es poden admirar unes magnífiques vistes de la Conca d’Òdena i de la muntanya de Montserrat. Es visitarà tot el recinte castral de Montbui (castell, ermita romànica, muralla, jardí botànic, etc.). L’activitat, oberta a tothom, està especialment indicada per al públic familiar i per a aquelles persones aficionades a conèixer el patrimoni cultural, natural i religiós.

CAPELLADES

Des de Capellades s’oferirà la possibilitat de fer visites guiades a l’Abric Romaní, diumenge 14 d’octubre, a les 11:15 i a les 12:45. No cal fer reserva prèvia.

CALAF

Dissabte, 13 d’octubre, es farà la visita guiada «Visita el patrimoni de Calaf» a través de la qual es fa un recorregut històric per conèixer el castell, les muralles i portals, les esglésies, la plaça fortificada i pujar al campanar. Les sortides seran a la plaça dels Arbres, davant de l’Oficina de Turisme, a les 11 i a les 16 hores.

Diumenge, 14 de setembre, es farà una la «Ruta de les escultures» una ruta guiada de 8 km a través de les 20 escultures que es troben al terme de Calaf. La concentració tindrà lloc a les 10.00 hores davant l’Oficina de Turisme. La ruta té una durada aproximada de 3 hores.

El mateix diumenge, les portes de l’ermita de Sant Sebastià restaran obertes de 10 a 14 hores en format de portes obertes per a tothom qui vulgui contemplar l’altar, les pintures d’en Ramon Sala Coy i tocar la campana.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

LA POBLA DE CLARAMUNT

El Castell de Claramunt participa, un any més, a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), que arribaran a la vint-i-setena edició. El dissabte 13 i el diumenge 14 d’octubre hi haurà jornada de portes obertes i visita guiada gratuïta a la fortalesa. L’horari d’obertura serà de 2/4 de 10 del matí a les 2 del migdia i de les 3 a les 5 de la tarda.

L’activitat l’organitzen, conjuntament, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. El Castell de Claramunt és el principal atractiu arquitectònic, històric i turístic del municipi. Data del segle X, té una extensió de 5.404 m2 i es troba dalt d’un turó de 461 metres des del qual hi ha una magnífica vista de l’entorn natural que l’envolta. Aquesta fortificació forma part del patrimoni de la Generalitat. És un dels deu millors castells de Catalunya i el millor de la comarca de l’Anoia.

Totes les activitats es poden consultar al web: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2018.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*