Inici Cultura El patrimoni de l’Anoia obre portes el proper cap de setmana

El patrimoni de l’Anoia obre portes el proper cap de setmana

COMPARTIR

Les Jornades Europees del Patrimoni permetran enguany conèixer algun dels elements més emblemàtics del patrimoni de la comarca de l’Anoia.

A Igualada, les jornades permetran visitar el gasòmetre de Cal Pasqual i l’edifici de l’Electra Igualadina, al barri del Rec. La visita comptarà amb un guia d’excepció, l’historiador Pere Pascual i Domènech, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, que explicarà i situarà en el seu context històric aquests dos importants elements del patrimoni industrial de la ciutat.

L’activitat, organitzada per l’Ajuntament d’Igualada-Museu de la Pell, conjuntament amb el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI), tindrà lloc el proper 12 d’octubre, a les 11 h. La visita tindrà una durada aproximada de dues hores i és gratuïta, però caldrà fer inscripció prèvia al telèfon 93 804 67 52 i les places són limitades. El punt de trobada i inici del recorregut serà a l’entrada del Gasogen, a la cruïlla entre els carrers de St. Carles i dels Esquiladors.

A Calaf, diumenge, 13 d’octubre, es farà la visita guiada al Castell de Calaf a través de la qual coneixerem un castell amb més de 1000 anys d’història i que ha patit diverses transformacions al llarg dels segles. La sortida serà a la plaça dels Arbres, davant de l’Oficina de Turisme, a les 11.30 hores.

El mateix dia a les 12.30 hores, es farà una pujada al campanar de Calaf amb visita guiada. Descobrireu un dels campanars més alts de tota Catalunya tot pujant les seves 225 escales. Les sortides seran a la plaça dels Arbres, davant de l’Oficina de Turisme, a les 12.30 hores.

Les activitats a Calaf són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

Santa Margarida de Montbui celebrarà les jornades amb un concurs de dibuix que aplegarà aquest divendres als alumnes dels centres educatius del municipi. Els infants estan convidats a Mont-Àgora, on hauran de plasmar en dibuixos el patrimoni del municipi.

La Pobla de Claramunt se suma a les jornades obrint les portes de forma gratuïta al Castell de Claramunt el proper dissabte 12 d’octubre. El castell, edificat el segle X com a part de la xarxa de castells de frontera que protegien el comptat de Barcelona dels territoris de l’al-Àndalus, estarà obert entre 9:30 h a 13:30 h i de 15:00 h a 16:30 h

Capellades se sumarà per partida doble, diumenge, a les Jornades Europees del Patrimoni. El Museu Molí Paperer de Capellades acollirà una visita guiada i un taller on els participants aprendran a fer un full de paper de forma artesana. Hi haurà dos horaris, a les 11:00 i 12:30, i l’entrada és gratuïta.

També diumenge, es podrà fer una visita guiada al jaciment de l’Abric Romaní, a les 11.15h i a les 12.45h. L’entrada és gratuïta però cal reserva prèvia al telèfon 938012850.

Diumenge, Calonge de Segarra proposa una visita guiada i caminada per un nou itinerari senyalitzat que identifica i mostra diversos elements turístics del patrimoni industrial i agrícola del municipi del s. XVIII com teuleries i molins fariners. La sortida serà a les 10.30 hores des de la plaça del cementiri de Calonge de Segarra. La caminada és gratuïta i tindrà una durada d’unes dues hores.

Finalment, Sant Pere Sallavinera proposa una visita guiada al Castell de Boixadors. El castell, del segle XI, es podrà visitar de forma gratuïta amb visites guiades aquest divendres entre les 11:00 a 13:00 h i de 16:00 a 18:00 h.

Les Jornades Europees del Patrimoni, instituïdes el 1991 pel Consell d’Europa i considerades com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural, compten amb un gran desplegament per tot el territori gràcies a l’acció conjunta del Departament de Cultura, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquestes jornades són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*