Inici Destacats Els patges de Vallbona d’Anoia arribaran pintats de ‘fantasia’ per evitar la...

Els patges de Vallbona d’Anoia arribaran pintats de ‘fantasia’ per evitar la polèmica del ‘blackface’

COMPARTIR

 

Vallbona d’Anoia es sumarà aquest any a la campanya #Blackface, moviment que criminalitza el maquillatge teatral emprat per representar una persona negra africana. Així, l’ajuntament aposta per eliminar aquesta pràctica i els patges i patgesses que sortiran a la rua el proper dia 5 de gener aniran pintats de fantasia tal i com ja es va fer el passat dia 27 en l’acte de lliurament de les cartes reials al patge Faruk.

D’una banda, segons manifesten des de l’Ajuntament de Vallbona, el municipi es suma així al moviment antiracista #Blackface, junt a la campanya #Baltasardeveritat i de l’altra, “es vol trobar un model que preservi la identitat dels participants, alhora que el caràcter màgic de la Nit de Reis, per poder eliminar així, qualsevol element de caire discriminatori de la festa”.

A més, Vallbona d’Anoia va organitzar un taller de sensibilització per als Reis Mags, patges i patgesses que va tenir com a finalitat, observar petits elements de xantatge emocional i abús de poder que s’han mantingut en els discursos educatius que els emissaris reials, ses majestats i per extensió, les persones adultes han emès als infants en el marc de la Festa de Reis.

 

COMPARTIR

3 COMENTARIS

    • No pot ser pintar perquè és una pràctica considerada racista. Pots llegir el per què a molts articles, busca blackface a Internet. Hi ha diversos colectivos lluitant per eradicar la pràctica i explicant per què la consideren racista. Està bé escoltar a les persones que es senten discriminades per entendre el per què. Gràcies Vallbona per demostrar que es pot fer.

FER UN COMENTARI

*